Cum continuăm campania Inspectorul Pădurii?De două săptămâni, site-ul inspectorulpadurii e pe butuci. L-a adus acolo Ministerul Apelor și Pădurilor, care acordă mai mult timp neînțelegerilor birocratice decât transparenței sectorului forestier.

Săptămâna trecută, sute dintre noi am trimis emailuri către ministrul Apelor și Pădurilor, Doina Pană. Îi solicitasem să găsească soluții imediate pentru menținerea accesului la inspectorulpadurii.ro și să ofere un calendar de implementare pentru dezvoltarea și îmbunătățirea acestui site. Niciun răspuns.

Vrem ca ministerul să fie constant în acțiunile pe care le întreprinde. Nu putem arunca proiecte la care s-a muncit luni de zile doar pentru că se schimbă conducerea.  Și, mai ales, nu putem rămâne nepăsători în timp ce ministerul vrea să ascundă în sertare cel mai complex proiect de transparentizare a sectorului forestier din România. Pur și simplu, nu ne putem permite să pierdem inspectorulpadurii.ro.

Suntem aproape 27.000 de cetățeni care ne-am alăturat campaniei pentru protejarea Inspectorului Pădurii. Împreună suntem o forță.  Trebuie doar să hotărâm ce direcție să urmăm și cum să punem presiune pe minister. Cu fiecare zi care trece, inspectorulpadurii.ro e dat uitării. Dar dacă ne coordonăm și ne punem de acord asupra unei direcții de urmat, atunci putem câștiga această campanie. 

Tu cum crezi că ar trebui să procedăm în continuarea campaniei? Spune-ți și tu părerea, apoi hai să lucrăm cu toții împreună așa cum a decis comunitatea. Alege una dintre variantele de mai jos, sau scrie-ne ideea ta:

Platforma web a fost desființată din pix. A fost atât de simplu pentru Ministerul Apelor și Pădurilor. Acum două săptămâni, doamna ministru Doina Pană a invocat neînțelegeri birocratice pentru a tăia accesul cetățenilor la inspectorulpadurii.ro. Site-ul oferea informații despre punctul de tăiere (coordonate GPS) și documentele de transport (APV-uri) precum și alte informații vitale în depistarea tăierilor ilegale de lemn.

Soarta pădurilor depinde de cum vom acționa noi în continuare. Dacă Ministerul Apelor și Pădurilor vrea să arate că îi pasă într-adevăr de ape și păduri, atunci va trebui să respecte deciziile cetățenilor. Iar noi vrem să avem în continuare acces la platforma web care transparentizează sectorul forestier. Adică vrem înapoi inspectorulpadurii.ro

Am demonstrat deja cu numeroase ocazii că suntem o comunitate hotărâtă. De fiecare dată când ne-am propus ceva, am lucrat împreună până am câștigat. Iar acum, tot împreună, obligăm Ministerul Apelor și Pădurilor să își țină promisiunea - și anume, să dezvolte și îmbunătățească site-ului inspectorulpadurii.ro

Tu cum crezi că ar trebui să procedăm în continuare?

Ținem pădurea în loc,

Raluca și echipa de-clic