Protestatarii mișcării #Rezist Galați și-au expus doleanțele prefectului Gabriel PanaitescuCu câteva zile înainte de anunțata încheiere a mandatului său de prefect, Gabriel Panaitescu a primit un grup de protestatari din mișcarea #Rezist, marți seara. Cei trei delegați ai gălățenilor, care protestează pe platoul Monumentului Eroilor Martiri ai Revoluției de peste 100 de zile, i-au prezentat prefectului ”Proclamația de la Galați – România 2017”, document redactat în momentele de apogeu ale manifestației din orașul dunărean (http://www.nepasadegalati.ro/actualitate/2737-protestatarii-galateni-din-miscarea-rezist-au-lansat-proclamatia-de-la-galati-romania-2017.html).

Lista de revendicări punctuale ale protestatarilor din #Rezist legate strict de Galați, care cuprindea și cererea de atacare în contencios administrativ a hotărârii Consiliului Local privind scutirea de impozitele pe teren și pe clădire, timp de doi ani, a firmei ministrului de Finanțe, Navrom Centrul de Afaceri SLR, a fost refuzată politicos. Prefectul a invocat faptul că cererile nu sunt de competența sa. În schimb, le-a povestit protestatarilor că, în calitate de prefect, s-a implicat în rezolvarea problemei privind inundațiile din valea orașului.

Pentru protestatarii mișcării #Rezist din Galați, care se vor constitui într-o asociație civică, întâlnirea cu prefectul Gabriel Panaitescu a fost un exercițiu pentru acțiunile viitoarei organizații cetățenești de monitorizare a politicului și administrației locale.

S.Ț.