Vor să ne lase fără medicamenteÎn orice moment, președintele Iohannis ar putea promulga o lege care ar afecta grav fiecare persoană care are nevoie de medicamente în România. În curând, până și  farmacia noastră de la colț ar putea rămâne fără medicamentele pe care ne bazăm.
Lobby-ul industriei farmaceutice și-a făcut simțit cuvântul - aproape au reușit să creeze un mecanism de export paralel al medicamentelor. Asta înseamnă că farmaciile pot alege dacă vând medicamentele pacienților care au nevoie de ele la un preț mai mic, sau le exportă în străinătate la un preț mult mai mare.
Dar asta nu se va întâmpla dacă ne mobilizăm împreună. O petiție semnată de foarte mulți dintre noi îi va arăta președintelui Iohannis că aceste lucruri nu scapă neobservate. Medicamentele sunt în primul rând pentru pacienți, nu pentru profit.
Ce zici, semnezi și tu petiția prin care îi cerem președintelui să nu dea undă verde exportului de medicamente?
Dacă această lege ar fi promulgată, ar fi un adevărat dezastru pentru fiecare pacient din România. De ce? Pentru că medicamentele se produc în funcție de numărul de bolnavi care au nevoie de ele și de un consum estimat. Ele nu există "în stoc". Iar scoaterea lor din țară pentru un preț mai mare ar însemna lipsa lor de pe piața românească, acolo unde ele sunt necesare.
Pentru piața externă, România este o adevărată comoară din cauza prețurilor mici la medicamente. Toată lumea va vrea să cumpere medicamente de la noi, în timp ce pacienții români ori nu vor mai găsi medicamentele necesare în farmacii, ori nu și le vor mai putea permite. Legea a fost deja adoptată de deputați și poate ajunge oricând spre promulgare, așa că trebuie să acționam rapid. Cere-i și tu președintelui Iohannis să pună preț pe oameni, nu pe profitul unor companii. 
Împreună reușim,
Raluca Veștemeanu și echipa de-clic