Gazează copii – după ce Trump nu-l mai vede pe Assad ca pe un criminal de războiAbdel Hamid, un tată sirian, își strânge în brațe bebelușii gemeni uciși prin gazare cu arme chimice de regimul sirian -- la doar câteva zile după ce reprezentanții cabinetului Trump au declarat că SUA nu îl va mai avea în vedere pe președintele Assad ca pe un criminal de război. 
Regimul care a ucis, torturat, înfometat și violat sute de mii de oameni aparținând poporului în fruntea căruia se afla, acum simte că își poate croi calea către victorie prin măcel, ieșind basma curată și rămânând la putere. 
O singură forță politică poate opri această desfășurare – Europa.
Uniunea Europeană decide chiar acum ce e de făcut în privința Siriei și există zvonuri cum că unele țări ar face presiuni pentru „un pact cu diavolul”. Dar dacă semnăm în număr suficient de mare apelul care le cere liderilor Europei să-i oprească pe monștrii care comit aceste crime, aceasta ar putea fi singura amenințare care să împiedice comiterea altor crime. 
Semnează cu un singur click apelul urgent care îi solicită Europei să acționeze
Către liderii europeni:
În calitate de cetățeni din toată lumea îngroziți de măcelul din Siria, vă solicităm să acționați urgent și să faceți tot ceea ce vă stă în putere pentru a-i proteja pe civilii sirieni, pentru a vă asigura că cei care săvârșesc crime de război sunt trași la răspundere și pentru a face presiuni pentru încetarea focului și încheierea unui tratat diplomatic curajos pentru oprirea imediată a carnagiului. 
Semnează cu un singur click apelul urgent care îi solicită Europei să acționeze
Acești copii au suferit o traumă atât de profundă, încât un medic de top a creat un nou nume pentru suferința lor – „Sindromul Devastării Umane”. Timp de șase ani, lumea nu a reușit să îi protejeze. Acum, cu politicile imprevizibile ale lui Trump și cu susținerea totală a lui Putin pentru regim, există o posibilitate reală ca autorii acestor crime să obțină imunitate.
Dar Europa poate juca rolul de conștiință a lumii. Deja există victime curajoase și procurori în Spania și în Germania care folosesc jurisdicția universală pentru a deschide acțiuni împotriva celor mai înalte departamente ale regimului. Europa poate face foarte clar acum faptul că Siria nu se va mai putea sustrage acuzelor de crime de război. 
Mesajul pe care Europa îl trimite acum ar putea să-i dea lui Assad undă verde pentru a continua să gazeze civili sau ar putea să-l înștiințeze că va avea de-a face cu justiția. Hai să le trimitem repede un mesaj răsunător liderilor europeni și să le spunem că va exista o reacție publică masivă dacă nu iau poziție pentru umanitate: 
Semnează cu un singur click apelul urgent care îi solicită Europei să acționeze 
Mișcarea noastră s-a solidarizat ferm cu poporul sirian pe toată durata acestui prăpăd – am trimis ajutoare, am sprijinit refugiați, am cerut guvernelor din lumea întreagă să protejeze civilii. Conflictul sirian este dezastrul umanitar al generației noastre. Hai să ne unim acum toate forțele și să insistăm ca Uniunea Europeană să se asigure că acest atac chimic este începutul sfârșitului conflictului. 
Cu tristețe și hotărâre,
Alice, Mohammad, Lisa, Rewan, Wissam și întreaga echipă Avaaz