Semnează pentru demiterea eurodeputatului sexistUn membru al Parlamentului European a spus de curând că femeile trebuie să câștige mai puțin pentru că sunt „mai slabe, mai mici și mai puțin inteligente”! Dacă acționăm chiar acum, putem să-l dăm afară pe acest odios. 
Același eurodeputat polonez a folosit Parlamentul pentru a răspândi ura: a comparat migranții cu „excremente” și a executat salutul nazist în sală! Până la această dată nu a fost sancționat decât cu amenzi simbolice, dar acum Parlamentul face o anchetă și dacă ne adunăm în număr suficient de mare și cerem demiterea sa, avem șanse să o obținem. 
Decizia ar putea veni *în orice clipă*. Semnează petiția de mai jos cu un singur click , și de Ziua Internațională a Femeilor pe care o sărbătorim astăzi, hai să le solicităm parlamentarilor europeni care ne reprezintă să-l elibereze din funcție pe acest odios sexist și rasist. 
Semnează acum pentru eliberarea sa din funcție
Către Președintele Parlamentului European și toți eurodeputații:
„Îi cerem Parlamentului European să-l suspende din funcție pe europarlamentarul Janusz Korwin-Mikke, ca urmare a afirmațiilor sale la adresa femeilor și a migranților, și ca urmare a faptului că a executat salutul nazist în sală. Aceste fapte reprezintă încălcări ale regulamentului Parlamentului și trădări ale valorilor europene pe care ar trebui să le apere membrii aleși ai acestei instituții.”
Semnează acum pentru eliberarea sa din funcție
Conform regulamentului Parlamentului European, conduita membrilor instituției ar trebui să fie „caracterizată de respect reciproc” și aceștia „nu ar trebui să recurgă la limbaj sau comportament defăimător, rasist sau xenofob în dezbaterile parlamentare”. Tot ce spune și face domnul Korwin-Mikke încalcă regulile de mai sus. 
Nu putem să le permitem politicienilor să folosească limbajul interzis prin lege și apoi să se ascundă în spatele principiului libertății de exprimare. Parlamentul European are responsabilitatea și puterea de a opri aceste derapaje, trăgându-l la răspundere și aplicându-i cele mai mari sancțiuni posibile. Poate fi suspendat direct de Președintele Parlamentului și, dacă ne facem suficient de bine auziți, putem convinge europarlamentarii să îl excludă permanent! 
Parlamentul European ar putea lua o decizie în următoarele câteva ore. Hai să le cerem să le facă tuturor europenilor un cadou frumos de 8 Martie și să dea afară misoginia din Parlament. 
Semnează acum pentru eliberarea sa din funcție
Ar putea să pară că e vorba de un singur om aici, dar avem de-a face de fapt cu un cerc vicios. Cu cât politicienilor li se permite mai mult să folosească un limbaj discriminatoriu în instituțiile noastre, cu atât această manifestare a urii devine mai acceptabilă, iar infracțiunile motivate de ură se înmulțesc. Singurul mod de a pune capăt acestor lucruri este ca oamenii să li se opună, într-un singur glas – hai să începem de astăzi.
Cu speranță și hotărâre,
Luca, Martyna, Iain, Sarah, Patricia și întreaga echipă Avaaz