Ce vrem de la guvernanți?Am urmărit în ultimile zile numeroase inițiative privind revendicările cetățenești născute în urma protestelor din ultimile săptămâni. Mulți membri de-clic și-au exprimat interesul pentru un proces participativ la care să poată contribui.

Mediul on-line ne permite accesul la instrumente de organizare aproape imposibil de replicat în stradă. Un exemplu este greva cetățenească de săptămâna trecută, la care mii de membri de-clic au luat parte. Am arătat astfel că cetățenii se pot organiza și pot opune rezistență creativă și de impact la planurile controversate ale guvernului.

Protestele și greva au arătat că suntem hotărâți să ne apărăm drepturile, iar acum este momentul să demonstrăm că putem lua decizii împreună și că suntem uniți în planurile noastre pentru viitor.

Intenția echipei de-clic nu este să înlocuiască listele existente de revendicări, ci să permită tuturor celor interesați să își exprime punctul de vedere. Favorizăm diversitatea ideilor, dar ne gândim și la faptul că poate găsirea celei mai eficiente soluții necesită documentare și analiză.

Așa că ne-am gândit la un proces de consultare în două etape. Mai întâi pornim de la problemele generale ce ne afectează viața de zi cu zi. Ne limităm la acele probleme ce țin de buna guvernare a țării.Completând acest prim chestionar, te înscrii la următoarea etapă. Noi ne vom documenta și îți vom face o sinteză a posibilelor soluții democratice ce respectă principiile constituționale ale unui stat de drept și împreună vom decide asupra lor.

I-am invitat pe Mădălina și George să ne ghideze în acest proces consultativ, doi membri de-clic din mediul universitar clujean, bucuroși să ne împărtășească din cunoștințele lor de științe politice. Propunerile pe care le vom stabili în zilele ce urmează pot fi baza unor viitoare campanii ale comunității de-clic și vor fi trimise tuturor partidelor politice.

Completarea chestionarului durează doar 3 minute. Doar cei ce urmează link-ul din butonul de mai jos vor primi invitația de a completa următorul chestionar din serie.

Pe curând,

Tudor și echipa de-clic