Ne organizăm pentru grevă“Orice ați face, puterea e la noi”. Acesta e doar unul din miile de mesaje afișate la proteste care arată fermitatea noastră, ca societate, de a ne împotrivi politicienilor care favorizează corupția.

Soluția pe care am găsit-o împreună, pe lângă continuarea protestelor, este să facem grevă. Forța noastră colectivă, ce stă în acțiuni ale fiecăruia dintre noi, este singura care transformă această scânteie în realitate.

Așa că e momentul, să ne punem încă o dată la treabă, să ne punem încrederea unii în alții, să devenim organizatorii și multiplicatorii informației. Am pregătit un fluturaș pe care să-l printezi în câte exemplare poți și să-l dai celor din jurul tău: la proteste, la magazin sau la biserici.

Guvernul a modificat Codul penal prin ordonanță pentru a-i proteja pe cei ce fură din banii publici. Dacă facem grevă, le punem în pericol banii. Așa că orice ai lucra, oriunde ai fi, oprește-te din muncă la ora 12.00 și afișează mesajul tău de nesupunere civică și protest împotriva abuzurilor puterii.
Aceasta nu e o grevă în sensul sindical al cuvântului (adică prin care luptăm pentru drepturi salariale), e greva noastră, a cetățenilor, a solidarității împotriva corupției. Această grevă devine reală vorbind cu colegii și șefii tăi și asumându-vă împreună că orice efort merită pentru a le arăta corupților că ne-a ajuns, că suntem fermi, că nu vom ceda.

Toată săptămâna ne vom opri din lucru, progresiv. În prima zi doar 5 minute, urmând ca vineri (11 febr), în ultima zi în care Guvernul poate retrage Ordonanța, să facem grevă toată ziua.

Luni - 6 februarie - ora 12.00 - 5 minute

Marți - 7 februarie - ora 12.00 - 10 minute

Miercuri - 8 februarie - ora 12.00 - 30 de minute

Joi - 9 februarie - ora 12.00 - o oră

Vineri - 10 februarie - toată ziua

Ia și tu parte la grevă, convinge-i și pe alții. Printează acest fluturaș și distribuie-l la proteste, lipește acest afiș în scara de bloc. Mai multe idei găsești și pe pagina web greva.de-clic.ro realizată special pentru promovarea grevei cetățenilor.

Suntem motivați și pregătiți,

Tudor și echipa de-clic