Forțate să se mărite cu cei care le-au violatCu o simplă semnătură, prim-ministrul Bangladeshului poate interveni în apărarea câtorva milioane de fetițe sau, dimpotrivă, poate aproba o lege care le-ar obliga pe acestea să se mărite cu violatorii lor! Bangladeshul a făcut pași legislativi importanți în problematica drepturilor femeilor și fetelor. Dar o nouă lege care urmărește să pună capăt căsătoriilor cu minore ar putea include o clauză ”specială” care să prevadă obligativitatea minorelor de a se căsători cu violatorii lor. 
Grupurile activiste locale au protestat de curând în stradă, dar Parlamentul ar putea vota legea în orice moment. Hai să facem apel la prim ministrul Bangladeshului să anuleze breșa legislativă privind violul minorelor și să ajutăm la definitivarea rapidă a unui plan național de acțiune pentru siguranța acestor copii: 
Click aici pentru anularea clauzei referitoare la violul minorelor
În siajul extraordinarelor marșuri ale femeilor, putem acționa împreună pentru apărarea unora dintre cele mai vulnerabile ființe din lume. 
Până acum, prim-ministrul a fost în favoarea clauzei ”speciale”, susținând că pentru fetele din zonele rurale care sunt victime ale violului sau care rămân însărcinate, căsătoria este cel mai mic rău dintre toate cele posibile. Dar există soluții mai bune pentru a le proteja: o lege prin care fetele din zonele rurale și copiii lor să poată merge la școală și în lipsa unui nume de familie al soțului, respectiv al tatălui. Apoi, derularea noului Plan Național de Acțiune care oferă servicii pentru fetele aflate în situații speciale. 
Haideți să o convingem pe prim-ministrul Hasina să anuleze clauza și să transforme Bangladeshul într-unul dintre statele pioniere în interzicerea căsătoriilor cu minore. Semnează acum: 
Click aici pentru anularea clauzei referitoare la violul minorelor
Bangladeshul oferă deja atâta speranță pentru femei. Datorită politicilor progresiste, din 1970 până astăzi, situația familiilor s-a schimbat, astfel că femeile nu mai au în medie câte șapte copii, ci doar puțin peste doi. Iar subvențiile pentru fete înseamnă că acestea au mai multe șanse să ajungă în școala gimnazială decât vecinele lor din India, un stat mai bogat.
Din Afganistan și din India, până în Somalia și în Kenya, Avaaz a folosit puterea colectivă pentru a se opune abuzului fetelor și pentru a susține progresul în problematica drepturilor femeilor. Haideți să ajutăm acum Bangladeshul să devină un reper mondial în stoparea căsătoriilor cu minore! 
Cu speranță, 
Risalat, Antonia, Lisa, Emma, Alice, Ricken și întreaga echipă Avaaz