Nu mai sta pe gânduri - sună un cunoscut și cheamă-l la vot!Anul acesta, noi, membrii comunității de-clic, nu ne-am lăsăt păcăliți de știrile care distrag atenția de la corectitudinea candidaților și programele lor. De data aceasta am fost noi cei în ofensivă. I-am căutat pe cei mânjiți de fapte de corupție și i-am arătat cu degetul alegătorilor din județele unde ei candidează. Împreună am vorbit despre faptele lor și ne-am făcut auziți în rândul a peste două milioane de români [1].

Dar din păcate nu avem doar vești bune. Rezultatul acestor alegeri este foarte incert. Nu avem nici o garanție că nu vom sfârși cu un alt parlament plini de corupți. Hai să nu lăsăm ca toate eforturile noastre din ultimele luni să fie irosite. Trebuie să mai facem un pas, poate cel mai important: să ieșim la vot.La o prezență mică la vot, mânjiții sunt liniștiți. Doar o prezență mai mare de 50% începe să le pună probleme, să-și vadă amenințată poziția din Parlament. Și aici vorbim de toți mânjiții, indiferent de culoarea lor politică.

Votul tău va face diferența, la fel și cel al prietenilor tăi. Studiu după studiu arată că încurajarea unui prieten să iasă la vot este una dintre cele mai eficiente modalități de a crește prezența la urne. Așa că nu mai sta pe gânduri, sună pe un cunoscut și cheamă-l la vot.

Acum e momentul nostru. Îi alegem pe cei cărora ulterior le vom cere să oprească distrugerea râurilor de munte, să interzică cianura, să oprească tăierile ilegale de pădure, să bugeteze programul ‘Școală după școală’ și să nu semneze acorduri comerciale în beneficiul corporațiilor. E ziua în care spunem cine va fi partenerul de negociere, reprezentantul spre care ne vom îndrepta atenția și căruia îi vom cere legi mai bune. Iar acest moment e o zi, la patru ani.

#Yeslavot,

Roxana și echipa de-clic