Oriunde te vei afla vineri, de la orele 19:00, ieși și tu în stradă pentru sănătatea sistemului medical românesc   Presa de investigație a scris pe larg în ultimele zile despre mecanismul prin care pacienții spitalelor din România au fost puși în pericol sistematic prin utilizarea soluțiilor dezinfectante puternic diluate. Ministerul sănătății încearcă acum să liniștească opinia publică și anunță rezultatele unui control: ”Doar 5% dintre probe erau neconforme.” Aceste cifre sunt o tentivă disperată de a folosi ”dovezi” liniștitoare, prelevate și prelucrate de chiar angajații sitemului anchetat.

   "Personal, mă simt în nesiguranță. Personal, nu consider că pacienții sunt în siguranță.” - declară la RFI președintele Alianței Medicilor, chirurg la Institutul Oncologic București.

   Datele obținute de jurnaliștii de la RiseProject și Euractiv rezumă amploarea corupției din spatele afacerilor cu bani de la bugetul schilod al sănătății:

→ 7,9 euro - atât costă în Germania un litru de dezinfectant cumpărat de afaceristul Dan Alexandru Condrea prin compania lui offshore din Cipru. 
→ 75-100 euro - este pretul mai mare de peste 10 ori practicat atunci când offshore-ul intermediar trimite marfa la firma lui din România. 
→ 100 euro - atât încasează SRL-ul lui Condrea pentru un litru de dezinfectant din bani publici.
→ Gazeta Sporturilor a dezvăluit că dezinfectanții vânduți au fost diluați și de zece ori.Practic, Condrea a câștigat la două mâini: cu una a umflat prețul de achiziție a materiei prime de zece ori, cu cealaltă a diluat dezinfectantul de zece ori. Profitul? De 100 de ori mai mare.
→ Firma românească a lui Condrea, Hexi Pharma, a semnat peste 9.000 de contracte cu spitalele din România. 90% dintre acestea au fost parafate fără licitație.
→ Trustul Hexi Pharma a avut ani de zile acces la documente importante ale sistemului sanitar, printr-o firmă care s-a ocupat de ordonarea arhivelor spitalelor. Când nu ordona documentele statului, firma vindea dezinfectanți Hexi.

   În urma dezvăluirilor din presă directori de spitale cer acum anchetarea jurnaliștilor care au investigat cazul. Intimidarea presei este esențială pentru supraviețuirea mafiei din spitale.

   După ce ai citit aceste câteva date, TU TE SIMȚI ÎN SIGURANȚĂ? Poți să nu te gândești câți oameni au murit cu zile în timp ce Dan Alexandru Condrea își încasa profiturile uriașe?

   Bucureștenii și clujenii cer demiterea imediată a ministrului sănătății și demararea unei anchete ample și obiective în spitalele din România. Este oare diferită situația în alte orașe din țară? Cu siguranță NU, poate chiar mai dramatică. Așadar:

   Oriunde te vei afla VINERI, DE LA ORELE 19:00, ieși și tu în stradă pentru sănătatea sistemului medical românesc!

   Dacă organizezi un eveniment în orașul tău, în țară sau diaspora, te rugăm să ne trimiți coordonatele lui (oraș, loc, oră, link pentru event-ul de Facebook) pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. ca noi să îl putem promova mai departe către membrii de-clic. Vom actualiza harta cu informațiile primite de la voi:

 

   Claudia, Tudor, Raluca, Roxana, Luminița și echipa de-clic