Gălățenii nu au folosit aplicația 'Let`s Do It, România!' prin care pot semnala gunoaiele Spiritual civic al gălățenilor nu se manifesta in privinta gramezilor de gunoaielor care zac prin multe zone ale județului. Dupa trei luni de la lansarea aplicatiei de mobil 'Let`s Do It, Romania!', niciun galatean nu a accesat aplicatia pentru a semnala deseuri aruncate la intamplare.

Acum 3 luni lansam aplicatia de mobil si platforma 'Let`s Do It, Romania!', prin care poti marca oricand deseurile intalnite in oras sau in natura pe Harta Deseurilor, pentru a fi raportate catre autoritati si curatate in 30 de zile, conform legii. Aplicatia este disponibila pentru Android si, de la 1 decembrie, si pentru IOS.

In cele 3 luni de la lansare, voluntarii din toata tara au raportat 263 de zone cu deseuri. La acest moment, 140 dintre acestea au ajuns la termenul limita de 30 de zile de la data sesizarii, iar 131 dintre ele au fost rezolvate, zonele fiind curatate.

In total, prin aplicatia 'Let`s Do It, Romania!' au fost rezolvate 93% din sesizarile transmise autoritatilor publice locale. In topul celor mai active judete se regasesc Bucuresti (700 de voluntari digitali), Cluj (124 de voluntari digitali), Timis (82 de voluntari digitali), Brasov (77 de voluntari digitali), Iasi (72 de voluntari digitali), Constanta (59 de voluntari digitali), Prahova (54 de voluntari digitali).

 

Cum functioneaza:

- Descarca si instaleaza aplicatia 'Let`s Do It, Romania!', disponibila gratuit peGoogle Play Store si pe App Store;

- Pozeaza mormanul de deseuri si pune-l pe harta, impreuna cu detalii relevante (componenta, dimensiuni);

- Aplicatia sesizeaza autoritatile responsabile de curatarea zonei – sesizarea se genereaza automat, iar tu primesti constant notificari legate de statusul voluntari digitalii;

- Autoritatile trimit un raspuns in maximum 30 de zile, conform legii si curata zona raportata, iar tu esti informat cand situatia este rezolvata.