S-a deschis „Căsuța Albastră” – Centru de intervenții specializate în autism al APCA Galati   Acesta este singurul centru din județ unde se efectuează testarea cu ADOS, Golden standard la nivel internațional în diagnosticarea precoce și evaluarea periodică a autismului

   Din luna decembrie 2015, la Asociația de Sprijin pentru Părinți și Copiii cu Autism – APCA Galați, va funcționa un nou centru de intervenții specializate în autism, în cadrul căruia sunt concentrate mai multe tipuri de terapii specifice de recuperare pentru copiii cu TSA (tulburări din spectrul autismului) și unde familiile acestora vor beneficia de consiliere permanentă, fiind și singurul centru din județ unde se va face și testarea copiilor și adolescenților cu ADOS - Golden standard la nivel internațional în diagnosticarea precoce și evaluarea periodică a autismului.

   Centrul „Căsuța ALBASTRĂ” funcționează la adresa Strada Brăilei nr. 34 (vizavi de Potcoava de Aur) și pune la dispoziția familiilor înscrise în asociație mai multe tipuri de terapii, implementate de specialiștii angajați sau de cei colaboratori, din echipa APCA făcând parte 3 terapeuți acreditați internațional RBT în terapie comportamentala aplicată. Vor fi astfel combinate, particularizat pentru fiecare caz în parte, de la terapia ABA, logopedie, coordonare și supervizare continuă, până la terapia de integrare multisenzorială, terapia asistată de animale, terapii complementare de grup și consilierea părinților.

   Tot la centru, începând chiar din această lună, vom extinde implementarea predării interactive cu ajutorul tehnologiiilor avansate (tablă interactivă și softuri educaționale adaptate), inclusiv în cadrul terapiilor 1 la 1,  grație grantului de 10.000 de euro câștigat de asociație în septembrie 2015, în competiția de proiecte de pe platforma RaiffeisenComunități.ro, fiind singurul proiect ales câștigător din județul Galați. De altfel, tot la centru, copiii și terapeuții vor putea să-și atingă potențialul maxim cu ajutorul celor mai noi materiale educaționale specifice, grație dotărilor importante pe care APCA a reușit să le realizeze în decursul celor 4 ani de activitate, în urma numeroaselor eforturi și activități derulate alături de parteneri sau de alți reprezentați ai comunității gălățene.

   Serviciile din cadrul „Căsuței ALBASTRE – Centru de intervenții specializate în autism - APCA Galați” pot fi accesate de părinții înscriși în asociație, aceștia putând beneficia inclusiv de susținerea financiară a terapiilor de recuperare prin intermediul prevederii 2%, iar testarea cu ADOS se poate efectua la cererea oricărei alte familii, pe bază de programări la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

   În continuare, APCA Galați își desfășoară activitatea și la sediul de pe Str. Traian Vuia nr 21, unde implementăm un alt proiect, câștigător pe platforma Teimplici.ro, „Afterschool interactiv și creativ pentru Copiii SPECIALI”. Mai multe informații despre activitățile asociației pot fi aflate vizitând site-ul nostru, www.autism-apca.ro.