Decizie importantă a Justiţiei: anularea dreptului de semnătură împotriva unui jurnalist este ilegală

   Jurnalista Oana Letiţia Bota, membră a Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind, a câştigat un nou proces împotriva angajatorului său, SC Cuvântul Liber SRL, din Târgu Mureş. După ce Curtea de Apel a obligat conducerea publicaţiei Cuvântul Liber să respecte Contractul Colectiv de Muncă din Mass-Media, administraţia societăţii s-a răzbunat şi  i-a anulat  jurnalistei dreptul de semnătură şi de publicare în ziarul respectiv.

   Considerând că i s-a luat dreptul la muncă, jurnalista a atacat în instanță administraţia ziarului Cuvântul Liber şi a obţinut câştig de cauză prin Sentinţa Civilă nr. 2546/2013, devenită definitivăşi irevocabilă în data de 4 aprilie 2014. Astfel, instanţa de judecată a anulat Decizia nr. 12/22.08.2013 prin care i se ridica jurnalistei dreptul la semnătură şi de publicare, considerând că „pârâta a aplicat reclamantei o sancţiune care nu se regăseşte în rândul celor prevăzute de art. 248, alin. 1, din Codul Muncii”. Acesta este al cincilea proces pe care redactorul l-a câştigat împotriva conducerii publicaţiei.

   Pe această cale,  Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind face un apel către toţi jurnaliştii să-şi cunoască drepturile, să sesiseze Inspecţia Muncii sau ANAF şi să acţioneze în instanţă pe orice angajator în cazul în care constată că acesta  se comportă în mod abuziv cu proprii salariaţi.

   Departament Comunicare FRJ MediaSind