CJI lanseză colecția de articole de lege privind libertatea de exprimare

   Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) lanseaza Colectia de articole de lege referitoare la libertatea de exprimare si Studiile de caz despre jurisprudenta instantelor romanesti pe aceasta tema, realizate in cadrul proiectului Cazuistica libertatii de exprimare in jurisprudenta romaneasca.

   Intalnirea va avea loc marti, 26 noiembrie, intre orele 10.30 si 13.30 la sediul CJI (Bulevardul Regina Elisabeta nr. 32, et. 1, Bucuresti). Din partea CJI vor participa Ioana Avadani - director executiv, si Diana Hatneanu – realizatoarea colectiei. 
   Am pornit la realizarea acestor colectii plecand de la raportul MCV din ianuarie 2013, care identifica presiuni ale mass-media asupra justitiei si solicita Romaniei sa isi analizeze cadrul legislativ pentru a asigura justul echilibru intre libertatea de expresie si capacitatea Justitiei de a-si indeplini misiunea.

   Va asteptam sa evaluam impreuna cadrul legislativ care poate influenta libertatea de exprimare, care sunt cele mai folosite articole de lege impotriva jurnalistilor si cat de eficiente sunt ele pentru protejarea demnitatii umane si garantarea libertatii de expresie. De asemenea, vom vedea care sunt principalele provocari profesionale ale jurnalistilor si riscurile la care se expun in exercitarea meseriei lor. 
   Intalnirea face parte din proiectul Cazuistica libertatii de exprimare in jurisprudenta romaneasca. Prin acest proiect, CJI urmareste sa contribuie la realizarea justului echilibru intre libertatea presei si responsabilitatea mass-media si intre capacitatea presei de a monitoriza democratia in limitele acceptabile ale libertatii de exprimare si posibilitatea celor lezati de a se apara in justitie.

   Aceasta publicatie este parte a proiectului “Cazuistica libertatii de expresie in jurisprudenta romaneasca”, realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civica, program finantat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

   Cristina Lupu
   Manager de Comunicare si Proiecte
   Centrul pentru Jurnalism Independent