Hienele de la firmele de pompe funebre au pus stăpânire pe parcarea Spitalului de Urgență GalațiParcarea pentru pacienți, din fața Spitalului de Urgență ”Sf. Apostol Andrei, te întâmpină cu un mesaj sinistru. ”Ai venit la spital ca să mori!”. Mica parcare, ce face față cu greu nevoilor unei instituții așa de căutate, este ocupată de reprezentanții firmelor de pompe funebre. Astfel că, gălățenii bolnavi își văd moartea cu ochii, înainte de a ajunge pe mâna medicilor. Este la mintea cocoșilor că vederea mașinilor funebre și a coșciugelor manipulate prin parcare pot afecta psihic orice om care se confrută cu probleme de sănătate. Chiar dacă medicii spitalului gălățean sunt renumiți pentru indiferența față de pacienți, fapt care a generat și celebrul tratament ”trenul de București”, nu este cazul ca bolnavii care au curajul să treacă pragul unității spitalicești să asiste la scenele morbide.

După cum reiese și din fotografie, câțiva hrăndălăi de la firmele de pompe funebre stau în permanență în parcarea spitalului, în jurul unei mașini mortuare care ocupă o cale de acces pentru autoturisme. Alte 2-3 mașini mortuare ocupă,tot în permanență, locuri din parcarea pacienților. Pe aleea de acces în parcare, altă mașină mortuară, în fața unui magazin cu sicrie, și multe personaje dubioase, care le transmit, pe un ton ridicat, bolnavilor ce se îndreaptă spre spital, ”despre ce morți frumoși au avut ei parte în ultimul timp”.

Asaltul asupra Spitalului de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” al hienelor de la pompe funebre, care pândesc noi clienți, ar putea fi mutat în curtea din spatele instituției. Acolo unde nu bochează locuri de parcare și, mai ales, nu ”ridică moralul” gălățenilor care își caută sănătatea pierdută.

S.Ț.