Boldea a realizat că este director la DSP și amenință cu sancţiuni uriaşe

      Valentin Boldea, directorul Direcției de Sănătate Publică Galaţi, a ieșit din starea de letargie și amenință medicii și asistenții Spitalulului Judeţean. Ca urmare, inspectorii din cadrul DSP au declanşat o serie de controale la Spitalul Clinic de Urgenţă “Sf. Ap. Andrei”, după ce Ministerul Sănătăţii a acuzat conducerea unităţii medicale, într-un raport, de management defectuos şi a constatat deficienţe extrem de grave în ceea ce priveşte igiena. “Deja am făcut un calendar al controalelor, în spital pe care nu îl voi face public. Vineri, am efectuat un control pe Secţia de Gastroenterologie, iar, acum două săptămâni, am avut un altul la Obstretică-Ginecologie. Controalele vor continua”, ne-a declarat doctorul Valentin Boldea, directorul DSP Galaţi.

   Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică ameninţă cu sancţiuni aspre personalul de la Judeţeanul gălăţean, în cazul în care angajaţii spitalului vor fi surprinşi în offside. De curând, o asistentă din cadrul Secţiei de Obstretică-Ginecologie a fost sancţionată pentru că nu a respectat normele de igienă prevăzute în fişa postului. “Vom sancţiona orice abatere de acum înainte, indiferent că vorbim despre femeia de serviciu sau managerul unităţii. Acum, avem şi legislaţie pe control, după ce, timp de trei luni, nu am avut aşa ceva. Vechea lege a fost abrogată în urmă cu trei luni, iar cea nouă a intrat în vigoare pe data de 10 septembrie”, a precizat directorul DSP.

Potrivit noii legislaţii, adoptată de Ministerul Sănătăţii, amenzile individuale aplicate personalului sanitar pot ajunge până la 5.000 de lei. “Ar fi cazul ca cei de la Judeţean să se obişnuiască. Ne vom întâlni din ce în ce mai des”, a mai afirmat doctorul Valentin Boldea.

   În ceea ce priveşte raportul întocmit de Ministerul Sănătăţii, conducerea DSP a solicitat de urgenţă, Consiliului Judeţului Galaţi, un plan de măsuri pentru deficienţele constatate la Spitalul Judeţean. Termenul a expirat însă, iar CJ nu a transmis, nici până la această dată, un plan concret. “Am trimis o adresă în care am solicitat CJ să nominalizeze o persoană cu care să ţinem permanent legătura, dar şi un plan de măsuri pentru deficienţele constatate. Vom discuta, joi, când se va reuni Consiliul de Administraţie al spitalului”, ne-a spus directorul DSP, intrat în alertă suspect de târziu.

   Corina Dobre

Adaugă comentariu

Codul de securitate