Toader și Necula l-au destituit pe inspectorul general școlar Doru Resmerița

   Înainte de a ieși de la guvernare, PDL-iștii gălățeni nu au ratat ocazia de a-și regla conturile în partid. Pe 2 mai, prin ordinul ministrului Educației Ovidiu Baba, inspectorul general școlar Doru Resmeriță a fost destituit din funcție. Adjunctul acestuia, Onuț Atanasiu, a fost numit inspector general școlar al ISJ Galați, acesta fiind secondat de Eugenia Stancu. Schimbarea produsă în ultimele zile de guvernare PDL-istă este urmare a intervenției liderilor locali ai filialei partidului.

   La conferința de presă ”de adio”, Doru Resmeriță a dezvăluit și subteranele acestei înlocuiri ciudate:”Este vorba de ticăloșia unor oameni politici, Mircea Toader și Marius Necula. Cred că nu dormeau noaptea din cauză că nu reușiseră să-l elibereze din funcție pe Resmeriță”. Demiterea a venit abia în momentul în care Resmeriță a fost lăsat fără susținerea politică a filialei locale a PDL, deși, cu câteva luni în urmă, senatorul Marius Necula mai avusese o tentativă de acest gen. Atunci, senatorul PDL a fost refuzat ferm de ministrul Funeriu, aflat în funcție la acea dată.

   Doru Resmeriță are și o explicație pentru înverșunarea cu care senatorul Necula l-a vânat. El afirmă că s-a opus unei afaceri prin care senatorul dorea să sifoneze cinci miliarde de lei vechi, alocați de parlamentar pentru construcția unui teren de tenis la Liceul Pedagogic. ”Atunci a insistat prima dată să fiu înlocuit. Necula a atacat apoi și faptul că am introdus camerele de luat vederi la bacalaureat”, a afirmat Doru Resmeriță. Picătura care a umplut paharul a fost faptul că vicepreședintele PDL Resmeriță a anunțat public că nu susține candidatura lui Necula la Primăria Galați. Mai mult, acesta a făcut publică susținerea proiectului de independent în care este implicat Ciumacenco.

   Înlocuitorul lui Resmeriță, Onuț Atanasiu, a anunțat, în aceeași conferință de presă, că și-a înaintat și el, deja, demisia din funcția de inspector general școlar, dar că va asigura interimatul, până când viitorul guvern își va numi omul în funcție:”Este știut că noi suntem o echipă și că am avut obiective comune și nu separate. Voi rămâne câteva zile până vor veni noii candidați. Eu nu mă retrag din PDL”.

   Sorin Țiței

Adaugă comentariu

Codul de securitate