Toader și Necula l-au destituit pe inspectorul general școlar Doru Resmerița

   Înainte de a ieși de la guvernare, PDL-iștii gălățeni nu au ratat ocazia de a-și regla conturile în partid. Pe 2 mai, prin ordinul ministrului Educației Ovidiu Baba, inspectorul general școlar Doru Resmeriță a fost destituit din funcție. Adjunctul acestuia, Onuț Atanasiu, a fost numit inspector general școlar al ISJ Galați, acesta fiind secondat de Eugenia Stancu. Schimbarea produsă în ultimele zile de guvernare PDL-istă este urmare a intervenției liderilor locali ai filialei partidului.

   La conferința de presă ”de adio”, Doru Resmeriță a dezvăluit și subteranele acestei înlocuiri ciudate:”Este vorba de ticăloșia unor oameni politici, Mircea Toader și Marius Necula. Cred că nu dormeau noaptea din cauză că nu reușiseră să-l elibereze din funcție pe Resmeriță”. Demiterea a venit abia în momentul în care Resmeriță a fost lăsat fără susținerea politică a filialei locale a PDL, deși, cu câteva luni în urmă, senatorul Marius Necula mai avusese o tentativă de acest gen. Atunci, senatorul PDL a fost refuzat ferm de ministrul Funeriu, aflat în funcție la acea dată.

   Doru Resmeriță are și o explicație pentru înverșunarea cu care senatorul Necula l-a vânat. El afirmă că s-a opus unei afaceri prin care senatorul dorea să sifoneze cinci miliarde de lei vechi, alocați de parlamentar pentru construcția unui teren de tenis la Liceul Pedagogic. ”Atunci a insistat prima dată să fiu înlocuit. Necula a atacat apoi și faptul că am introdus camerele de luat vederi la bacalaureat”, a afirmat Doru Resmeriță. Picătura care a umplut paharul a fost faptul că vicepreședintele PDL Resmeriță a anunțat public că nu susține candidatura lui Necula la Primăria Galați. Mai mult, acesta a făcut publică susținerea proiectului de independent în care este implicat Ciumacenco.

   Înlocuitorul lui Resmeriță, Onuț Atanasiu, a anunțat, în aceeași conferință de presă, că și-a înaintat și el, deja, demisia din funcția de inspector general școlar, dar că va asigura interimatul, până când viitorul guvern își va numi omul în funcție:”Este știut că noi suntem o echipă și că am avut obiective comune și nu separate. Voi rămâne câteva zile până vor veni noii candidați. Eu nu mă retrag din PDL”.

   Sorin Țiței