Antonescu şi Constantin au anunţat marea schimbare la Galaţi - înlocuirea USL  cu USL

   Preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi liderul PC, Daniel Constantin, au poposit, ieri, la Galaţi, pentru a anunţa marea schimbare în oraşul de la malul Dunării. Cei doi lideri de la Centru au vorbit celor aproximativ 2.500 de membri ai PSD, PNL şi PC ( aduşi din judeţ, cu autocarelele, pentru a face galerie) despre oameni noi, schimbarea sistemului, a clasei politice şi bineînţeles, despre „echipa de învingători a USL”. Ceea ce au uitat să precizeze, însă, liderii naţionali ai celor două partide, este faptul că Galaţiul a fost condus, vreme de 22 de ani, exclusiv de USL. Partidul Social Democrat, Partidul Naţional Liberal şi Partidul Conservator au fost aliaţi, neoficial, în Consiliul Local, dar şi în Consiliul Judeţului, unde au deţinut majoritatea, astfel că „s-a jucat” după cum liderii celor trei formaţiuni politice au dictat. Întrebat despre ce schimbare le vorbeşte gălăţenilor, în condiţiile în care aceştia au fost conduşi, de-a lungul anilor, de oameni impuşi chiar de către cele trei partide care formează acum USL, Antonescu a răspuns evaziv: „Există oameni noi şi la Galaţi, pentru că şi Marius Stan şi Nicolae Bacalbaşa sunt nişte oameni noi. Noi am vorbit de schimbarea generală la conducerea acestei ţări, dar şi în toată ţara”. Nici conservatorul Daniel Constantin nu a ratat ocazia de a gafa. Liderul PC a precizat că, în Galaţi, „virusul poartă numele Toader”, îndemnând oamenii să nu-l mai voteze, uitând sau neinformat fiind, că deputatul PDL Mircea Toader va candida, şi de această dată, într-un colegiu din judeţ şi nu în municipiul Galaţi.

  

    Bacalbaşa va lupta împotriva furtului de vite

   Candidatul USL pentru şefia Consiliului Judeţului, Nicolae Bacalbaşa, acuzat, recent, că ar fi colaborat cu Securitatea, şi-a rostit discursul pe un ton dictatorial, astfel că, dacă nu ar fi fost vizibil, ar fi putut fi confundat foarte uşor cu Nicolae Ceauşescu. Bacalbaşa le-a vorbit gălăţenilor, printre altele, despre furturile de vite, dar şi despre bătrâni schingiuiţi, subiecte care l-au consacrat, după apariţiile sale la ştirile sângeroase. „(…) Bătrânii de la sate sunt atacaţi, schingiuiţi, în special bătrânele, de tâlhari, noaptea, şi li se iau vitele”.

 

   Durbacă şi chipul unui înfrânt

   Deşi prezent pe scenă, alături de Dan Nica şi Victor Paul Dobre, preşedintele PC Galaţi, Eugen Durbacă, nu a fost nici pe departe în apele sale. Singurele momente în care baronul local, înfrânt, tresărea, au fost acelea în care membrii PC, disciplinaţi, îi scandau numele.

 

   Premierul Ponta – marele absent al mitingului electoral

   Premierul desemnat, social-democratul Victor Ponta, a fost marele absent al mitingului electoral, care a avut loc pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor. Surse din mediul politic gălăţean, apropiate PSD, ne-au spus că Ponta ar fi făcut o promisiune unui fost coleg de partid, după ce l-a trădat, desemnându-l pe liberalul Marius Stan candidat la Primărie. Astfel că fostul PSD-ist Nicuşor Ciumacenco, acum candidat independent, va beneficia, din umbră, de sprijinul liderului PSD de la Centru, în bătălia care va avea loc pe 10 iunie.

 

   Cu micul şi berea se câştigă electoratul

   După ce au făcut gălăgie la comandă, membrii celor trei formaţiuni politice au fost răsplătiţi cu mici şi bere, pe caiet. Activiştii au primit tichete, pe baza unui caiet cu prezenţa la miting.

   Corina Dobre

Adaugă comentariu

Codul de securitate