Marius Stan i-a sechestrat ”luminatului” Ciumacenco bicicletele de pe Faleză

   Lumina primită de la ÎPS Casian în noaptea de Înviere, în cadrul slujbei oficiată la Catedrala Arhiepiscopală, nu l-a ajutat pe fostul viceprimar al Galaţiului, ex-PSD-istul Nicuşor Ciumacenco. Chiar dacă Casian a avut grijă ca sâmbătă noaptea să îl ţină aproape de sutana bisericească pe copilul de suflet al primarului Dumitru Nicolae, apropierea de arhiepiscopul Dunării de Jos nu l-a ferit pe fostul viceprimar de belele. Şi asta pentru că, la sfârşitul săptămânii trecute, Ciumacenco a rămas fără bicicletele puse la dispoziţia gălăţenilor, pe Faleza Inferioară a Dunării. Conducerea SC Gospodărire Urbană (fosta Administraţie a Domeniului Public), condusă de conservatorul Eduard Grosu, i-a confiscat lui Ciumacenco bicicletele pe care acesta le-a făcut cadou locuitorilor de la Mila 80, pentru plimbări pe malul Dunării. Dispariţia bicicletelor, donaţie din partea cabinetului stomatologic al fostului viceprimar, a stârnit un adevărat scandal pe scena politică gălăţeană. Protejatul primarului s-a plâns că în spatele dispariţiei bicicletelor se află nimeni altul decât contracandidatul său la Primărie, liberalul Marius Stan. „Mi-au confiscat bicicletele. Eduard Grosu a fost sunat de Florin Popa, de Victor Paul Dobre, de unul şi altul şi i s-a spus că dacă nu face asta, îl dă afară. Stan, dacă vrea să fie ok, să pună şi el biciclete. Oricine dorea să se afilieze la acest proiect, era liber să o facă. Când am venit în Primărie, la vremea respectivă, era interzis plimbatul prin oraş cu bicicleta”, ne-a declarat Nicuşor Ciumacenco.

 

   În biciclete să ne batem, pentru postul de şef peste Galaţi

   Directorul Sistemului de Gospodărire Urbană, Eduard Grosu, ne-a declarat că „nu are nicio legătură lupta politică cu activitatea societăţii” şi că măsura „confiscării” bicicletelor vine ca urmare a faptului că acestea sunt deteriorate, punând în pericol siguranţa gălăţenilor. „Un alt motiv este acela că ne confruntăm cu deficit de personal şi nu ne permitem să îi punem să păzească biciclete. Nu mai avem personal, însă, dacă există societăţi binevoitoare să se ocupe de acest lucru, se poate face şi asta. Acestea au fost motivele pentru care bicicletele nu au mai fost scoase. Dacă le-am confiscat, de ce nu mă cheamă la Poliţie?”, ne-a spus Eduard Grosu.

Deşi mai sunt doar două săptămâni până la startul campaniei electorale, aspiranţii poziţiei numărul unu din municipiul Galaţi nu se bat pe proiecte menite să trezească la viaţă oraşul de la malul Dunării. Aceştia preferă, în detrimentul unor programe „sănătoase” de revigorare a Galaţiului gri şi prăfuit, atacuri subterane.

   Corina Dobre

Adaugă comentariu

Codul de securitate