Consilierii judeţeni ai USL vor plăti chirie la Prefectură din propriile buzunare

   Şedinţa extraordinară a consilierilor judeţeni PSD, PNL şi PC, de ieri, a fost catalogată drept „ilegală” de către prefectul Paul Florea, în condiţiile în care, potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, aleşii s-au întrunit încălcând prevederile legale. „Din acest motiv am preferat să nu merg în plen. Am primit un dosar, pe data de 3 aprilie, în care era doar convocatorul, fără materiale ataşate. Există o procedură pentru această şedinţă, care a fost încălcată. Nu se poate să faci o asemenea şedinţă şi să nu postezi materialele pe site-ul instituţiei - pentru transparenţă - sau să o convoci de pe o zi pe alta”, ne-a declarat prefectul. Pentru că au ţinut sala mare a Prefecturii ocupată „degeaba”, Paul Florea îi va obliga pe consilierii judeţeni ai USL să facă cheta şi să plătească, astfel, chirie, din propriile buzunare. „... Motiv pentru care îi pun la plată pentru folosirea spaţiului”, ne-a spus prefectul.

   Întrucât consilierii judeţeni ai PDL au lipsit, ieri, de la şedinţa convocată de către aleşii USL, social-democraţii, liberalii şi conservatorii sunt cei ce vor plăti chirie Prefecturii, din banii de buzunar.

 

   Bacalbaşa nu a avut curaj să testeze scaunul de preşedinte

  Pentru că atât preşedintele Consiliului Judeţului, Eugen Chebac, cât şi vicepreşedinţii Tania Bogdan şi Eugen Durbacă au absentat, contracandidatul şefului CJ în alegeri, Nicolae Bacalbaşa, a fost votat, la propunerea PSD-istei Viorica Sandu, preşedinte de şedinţă. Bacalbaşa nu a îndrăznit, însă, să se aşeze pe scaunul lui Chebac şi l-a preferat, în schimb, pe cel al lui Eugen Durbacă. În timp ce proiectul iniţiat de Eugen Chebac privind rectificarea bugetului CJ pe anul 2012 a fost respins, USL-iştii au aprobat, în schimb, la proiectul de hotărâre „picat”, două amendamente ale Vioricăi Sandu. Acestea vizează alocarea de bani pentru localităţile grav afectate de căderile de zăpadă. Cele două amendamente, cel mai probabil, nu vor primi însă avizul de legalitate din partea Prefecturii. „Nu este legal şi nici normal să pici un proiect, dar în acelaşi timp, să aprobi la el două amendamente. Juriştii sunt cei ce vor analiza documentele şi vor hotărî dacă vor primi avizul de legalitate”, ne-a declarat prefectul.

   Corina Dobre

 

 

 

Adaugă comentariu

Codul de securitate