Deputatul Victor Paul Dobre are o mare pasiune: să călătorească pe bani publici

   În timp ce, de mai bine de trei ani, veniturile oamenilor de rând sunt ciopârţite, iar societăţile produc şomeri pe bandă rulantă, parlamentarii se lăfăie în plimbări peste graniţă, plătite din banii publici. Deputatul Victor Paul Dobre, preşedintele PNL Galaţi, este, de departe, cel mai plimbăreţ dintre parlamentarii aleşi de gălăţeni. Şeful liberalilor a bifat, în anul 2011, potrivit site-ului Camerei Deputaţilor – secţiunea Informaţii Financiare -  nu mai puţin de şase deplasări în străinătate. Deputatul de Galaţi a vizitat ţări precum China, Austria, Germania, Serbia, Suedia şi Croaţia, unde a petrecut, cumulat, nu mai puţin de o lună, în perioada ianuarie-octombrie 2011. Cheltuielile delegaţiilor de serviciu, la care a participat deputatul, împreună cu o parte dintre colegii săi, se ridică la 147.846 de lei.
   Liberalul este urmat, în topul celor mai plimbăreţi deputaţi, de colegul, său din Uniunea Social Liberală, deputatul Florin Pâslaru. PSD-istul are la activ două deplasări înstrăinătate, de nouă zile, în Franţa şi Ucraina, împreună cu o serie de colegi, pentru care bugetul statului a plătit 28.666.

 

   Femeile portocalii preferă destinaţiile exotice
   Deputata democrat-liberală Carmen Axenie, trimisa tecucenilor în Parlamentul României, a ales continentul american drept destinaţie pentru o delegaţie. PDL-ista a petrecut aproape nouă zile în Panama, plimbare care a costat-o atât pe deputată, cât şi pe colegii săi, din buzunarul statului, nu mai puţin de 48.292 de lei. În Panama, Carmen Axenie a participat la cea de-a 124-a Adunare a Uniunii Interparlamentare şi la reuniunile asociate, potrivit informării postate pe site-ul Camerei Deputaţilor.
   Deputatul PSD-ist Viorel Ştefan nu s-a lăsat mai prejos şi a efectuat, împreună cu alţi colegi, o deplasare în Austria, de trei zile, care a costat 7.689 lei.    Şi PSD-ista Lucreţia Roşca a fost plecată într-o delegaţie, cu alţi colegi, de aproape patru zile, în Italia, care a costat 3.423 de lei.
   Deputaţii Mircea Toader (PDL), Mihail Boldea (UNPR) şi Bogdan Liviu Ciucă (PC) nu au efectuat delegaţii, până în luna octombrie, potrivit site-ului Camerei Deputaţilor.

 Corina Dobre

Adaugă comentariu

Codul de securitate