Tractoristul -senator Saghian a învăţat să vorbească

   PSD-istul Gheorghe Saghian se poate declara, la finalul acestui an, un parlamentar cu adevărat împlinit. Şi asta pentru că, până la sfârşitul mandatului său de senator, agricultorul-parlamentar nu va mai fi pus la zid de mass-media şi etichetat drept „mut”. Saghian a reuşit, la finele acestui an, să urce la tribuna Parlamentului şi să-şi dea cu părerea. Semn că cei trei ani de tăcere, care s-au scurs de la jurământ şi până acum, pot fi consideraţi un sfetnic bun pentru protejatul lui Dan Nica. Parlamentarul PSD-ist, remarcat – până acum o lună - doar prin chiul, rânjet şi muţie, s-a antrenat mai bine de trei ani să dea lovitura ca parlamentar: trei declaraţii politice la finele lui 2011. Ceea ce înseamnă că lui Saghian i-a trebuit nu mai puţin de un an pentru a avea o părere.

   Conform paginii web a Senatului, Gheorghe Saghian a bifat, la capitolul activitate parlamentară, în mai bine de trei ani de zile, doar trei declaraţii politice, 11 întrebări, cinci interpelări, numai opt luări de cuvânt în plen, nouă moţiuni (făcute de alţii) şi 34 de iniţiative legislative. Până pe data de 29 noiembrie a acestui an, cel pe care Nica vrea să îl împăieze la Consiliul Judeţului, nu mai urcase decât o singură dată la tribuna Parlamentului. În anul 2008, atunci când a depus jurământul de senator. Senatorul-agricultor al Galaţiului s-a remarcat, în cei trei ani de zile, în topul celor mai chiulangii parlamentari, întocmit de Institutul pentru Politici Publice, dar şi în cel al celor mai muţi parlamentari, realizat de realitatea.net.

 

   Dan Nica, un mentor de 37 de secunde

   Deputatul Dan Nica, părintele politic al lui Gheorghe Saghian, a bifat, din anul 2008 şi până în prezent, doar două luări de cuvânt în plen, dintre care una de 37 de secunde, nicio declaraţie politică, nicio întrebare sau interpelare, şapte iniţiative legislative şi 10 moţiuni semnate.

   Corina Dobre

Adaugă comentariu

Codul de securitate