Traseistul Eugen Durbacă negociază spășit pentru revenirea la UNPR

   Preşedintele PC Galaţi, traseistul politic Eugen Durbacă, ar putea să revină, în scurt timp, în rândul UNPR-iştilor gălăţeni. Şi asta pentru că, de aproximativ o săptămână, de când s-a certat cu „locotenenţilor” lui Oprea, în urma unui articol din ziarul NepasădeGalați, conservatorul a fost văzut aproape zilnic la negocieri. Discuția între părți vizează candidatura la Primărie, din partea formaţiunii politice, dar şi funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a partidului. Durbacă nu a exclus varianta de a reveni în tabăra UNPR, însă a negat posibilitatea de a candida ca independent în cursa pentru fotoliul de primar al municipiului Galaţi. „În niciun caz nu voi candida ca independent. Cei de la UNPR mă tot convoacă. Şi luni ne-am întâlnit, dar şi azi (n.r. marţi) m-au chemat la discuţii. Nu am închis uşa nimănui. În politică nu trebuie să închizi nicio uşă. Am făcut greşeala asta în 2008, când am refuzat PNL, după care ei s-au aliat cu PSD împotriva mea. Nu am spus nu definitiv”, ne-a declarat Eugen Durbacă.

   În ceea ce priveşte campania electorală, controversatul lider politic gălăţean spune că va fi una agresivă, afirmaţia sa fiind îndreptată către PSD. „PSD este specialistul în aşa ceva, la Galaţi. Dar indiferent pe cine ar susţine ceilalţi, viitorul primar va fi Durbacă. Marius Stan este vai de capul lui, s-ar putea să-l şi dea afară Borş din cauza măgăriilor pe care le-a făcut la Club. Ciumacenco, în schimb, din ce spune lumea, e un copil imatur. O face pe zmeul în păpuşoi”, a mai spus Durbacă.

   Dacă Durbacă va bate palma cu UNPR, Dan Constantin Dobrea, preşedintele organizaţiei judeţene a partidului, îi va ceda şefia şi va pleca la Prefectură, acolo unde coaliţia de la guvernare i-a promis scaunul actualului subprefect, Daniel Tudorache.

   Surse din mediul politic gălăţean susţin, însă, că Eugen Durbacă ar trage sforile să preia conducerea PPDD (Partidului Poporului Dan Diaconescu), care a rămas, de ceva timp, fără şefi, la Galaţi. Durbacă a negat însă această posibilitate.

   Corina Dobre

Adaugă comentariu

Codul de securitate