Cumetria politică a PNȚ-CD cu PSD instrumentată de Pavelescu îi revoltă pe țărăniștii vechiMihai Popa, fost secretar al filialei PNȚ-CD Galați, este revoltat de cumetria politică în care a fost aruncat partidul istoric de către deținătorul de ștampilă Aurelian Pavelescu. Gestul făcut de cel care s-a înstăpânit cu partidul istoric, după ce a pus mâna pe ștampila acestuia, îl face pe Mihai Popa să protesteze public, deși nu mai este membru PNȚ-CD.

”Ca fost secretar al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat Galați, îmi exprim profunda dezamăgire față de umilirea PNȚ-CD, partid care susține acum PSD și a ajuns precum Samson care învârtea la râșniță în temnița filistenilor.
Este inacceptabilă atitudinea actualei conduceri a PNȚ-CD, care a abandonat lupta cu mafia criptocomunistă securistoidă instalată la conducerea României prin FSN și partidele care s-au desprins din FSN.
Este pătată memoria artizanilor Marii Uniri de la 1918 și a atâtor fruntași țărăniști prigoniți de comuniști, dintre care unii au murit în închisori. 
Este afectată aspirația euro-atlantică a românilor, care la 30 de ani de la alungarea lui Ceaușescu încă așteaptă să fie conduși de politicienii cu frică de Dumnezeu, cu dragoste de aproapele lor, în respectul Legii și al bunului simț și în favoarea cetățenilor ale căror drepturi să fie garantate”.