Florin Popa se realege democratic președinte al Organizației Municipale a PSD Galați din poziția de singur candidatDemocrația în PSD Galați funcționează după reguli nord-coreene. Într-o tăcere totală, Organizația Municipală a PSD Galați pune la cale, pentru sfârșitul lunii septembrie, realegerea deputatului Florin Popa în funcția de președinte. Surse din interiorul partidului afirmă că, de frica liderului pesedist, niciun alt membru de partid nu și-a manifestat dorința de a-i fi contracandidat lui Popa. Astfel, Florin Popa se pregătește, alături de pușcăriabilul Dan Nica, să devină lideri pe viață ai social-democrației gălățene.

Ascensiunea lui Florin Popa în PSD a început în perioda în care deținea funcția de city-manager al Galațiului și era maestrul licitațiilor trucate din ultimul mandat de primar al lui Dumitru Nicolae. Aflat la primul mandat de deputat, pesedistul Popa nu s-a ridicat peste statutul de mașină de vot a PSD în Parlament. De altfel, liderul actual și viitor al municipalei PSD Galați a fost toată viața un abonat la banii publici. Înainte de a fi city-managerul lui Dumitru Nicolae și apoi viceprimar în mandatul lui Marius Stan, Florin Popa a fost director la CN Administrația Porturilor Dunării Maritime SA (APDM). Din această poziție, Popa îl consilia pe bani buni pe Sterică Atanasiu, patronul firmei pesediste Superquatro, firmă abonată la contractele de dragare a șenalului navigabil oferite preferențial de CN Administrația Fluvială a Dunării de Jos SA. Popa n-a iertat nici perioada de câteva luni scursă de la încetarea funcției de viceprimar și preluarea mandatului de deputat, în 2016, atunci când a devenit consilierul pe bani publici al altui mamut pesedist, Gelul Stan, la Apă-Canal SA.

Deputatul PSD Florin Popa este un apropiat al ex-ministrului de Finanțe Viorel Ștefan și a făcut parte din consiliile de administrație ale NAVROM SA și Navrom Delta, după cum reiese din declarațiile de avere ale acestuia. Soția deputatului PSD deține jumătate din capitalul social al firmei Servicii Navale SRL, despre care Popa nu suflă o vorbă în declarația de interese. Viitorul și actualul lider al pesediștilor gălățeni, cel care se luptă pentru o viață luminoasă a săracilor zonei, a reușit, din salariile obținute din bani publici, să-și ridice o vilă de 222 mp, pe strada Arcașilor, în Galați, și una la București, pentru copil.

S.Ț.