Pesediștii gălățeni sunt prea lași ca să-l trântească pe pușcăriașul Liviu DragneaOrganizația Județeană PSD Galați, condusă de europarlamentarul pușcăriabil Dan Nica, și-a anunțat apartenența la corul de susținători ai moțiunii de cenzură pe care o aplică Liviu Dragnea propriului său guvern. Inițial, atitudinea ministrului de Finanțe demisionar Viorel Ștefan părea una de sfidare a tătukului politic Liviu Dragnea. A fost doar o lovitură de imagine! Oportunistul politic Viorel Ștefan, cel care în cinci mandate de parlamentar nu a făcut nimic pentru zona pe care o reprezintă, s-a pierdut în ceață și i-a pupat inelul lui Dragnea, lăsându-l cu finanțele descoperite pe Sorin Grindeanu.

Din umbră, viitorul condamnat în dosarul Microsoft II, președintele PSD Galați Dan Nica, a avut grijă să transmită partidului și lui Liviu Dragnea susținerea organizației de la malul Dunării. Asta, cu toate că în cercurile politice locale se spune că între Nica și Dragnea există un conflict care ar fi blocat orice dialog. Atitudinea de turmă a PSD Galați era de așteptat, în condițiile în care organizația nu are nicio voce puternică și orientată spre social-democrația de tip european.

Își poate închipui vreun gălățean că numele tăcute din Parlament, Daniel Butunoi, Marin Nicolae, Viorel Ștefan, Lucreția Roșca, Florin Popa, Marius Mărgărit sau clovnul Nicolae Bacalbașa, pot ridica vocea împotriva dictatorului PSD Liviu Dragnea și să-i trântească acestuia moțiunea de cenzură. Nu! Lașitatea politică și oportunismul de afaceri subterane vor fi maxime la parlamentarii gălățeni. Cel mai fericit va fi Viorel Ștefan, cel care va vota docil împotriva guvernului din care încă face parte și care a ajuns în această situație și din cauza acțiunilor sale administrative.

S.Ț.