Impotentul politic de M10 Bogdan Damian vrea să confiște mișcarea civică #Rezist GalațiAu trebuit aproape trei decenii, de la Revoluție, pentru ca gălățenii să demonstreze că nu sunt lipsiți de civism în situații limită, gen promovarea Ordonanței 13. Dintre miile de gălățeni care au ieșit în stradă, la începutul protestelor, s-au cernut câteva zeci care rezistă de peste 110 de zile și care sunt nucleul dur al unei viitoare asociații civice. În aceste condiții, a apărut un individ, Bogdan Damian, care a cochetat cu politica și care, fără să aibă nicio legătură cu mișcarea din stradă, s-a erijat în reprezentantul gălățenilor la lansarea rețelei civice ”Contract România”. Marțea trecută, la București, Bogdan Damian (foto 2), în calitate de reprezentant al asociației Liga Civică Galați, a vorbit în deschiderea ședinței de constituire a rețelei de grupuri civice ”născute în stradă”, după cum afirmă inițiatorii proiectului. Problema este că ”reprezentantul gălățenilor” nu a fost mandatat de mișcarea civică locală și că nimeni nu a auzit de Liga Civică Galați. Bogdan Damian este un băiat care și-a încercat norocul în politică, la ultimile alegeri locale, cu partidul M10 al Monicăi Macovei. În calitate de lider local al M10, nu a fost în stare să închege nici măcar o listă de candidați, fapt care nu a permis partidului să fie trecut pe buletinele de vot. Mai mult, individul a fost și un fel de coordonator regional al partidului și i-a încurcat și pe candidații din alte județe. Asta nu l-a împiedecat, după ce a ratat participarea M10 la alegerile locale din Galați, să încerce să manipuleze și mișcarea civică locală cu un tupeu de mic securist. Pentru asta, individul a beneficiat de susținerea unor lideri de asociații din țară, personaje care provin din partidul Monicăi Macovei și care acționează pentru transformarea mișcării civice din stradă într-un fel de M10. Forma de manipulare nu este nouă, ea a mai fost exersată pe seama revoluționarilor din România, categorie civică fărâmițată în sute de asociații tocmai pentru pericolul pe care îl reprezenta pentru politic.

Pe de altă parte, nici gălățenii care încă mai rezistă pe platoul din fața Monumentului Eroilor Martiri ai Revoluției nu sunt hotărâți să finalizeze asocierea civică pe care o doresc și se lasă manipulați din interior de tot felul de indivizi care au drept scop tocmai să-i împiedice să se constituie într-o asociație puternică, menită să cenzureze administrația și politicul de la malul Dunării.

S.Ț.

                           Impotentul politic de M10 Bogdan Damian vrea să confiște mișcarea civică #Rezist Galați

1 Comentarii

Citat Postat de: Siegfried Mayer | 29-05-2017 09:57
Dezideratul comun al asociatiilor civice unite prin Contract Romania, sunt asociatii/grupuri care doresc sa reprezinte vocea a cat mai multor cetateni revoltati fata de potlogariile politice. Dar ceea ce vedem aici, propagarea urii si a dezbinarii, are darul de a inhiba orice dorinta a unor oameni onesti de a-si uni fortele intr-o grupare civica locala, valoroasa, proactiva. Va marturisesc, ceea ce se vede "de afara", arata urat. Arata Puterii ca nu trebuie sa "puna" jandarmii pe voi, stimati galateni, va rezolvati si singuri ... Credeti ca o fosta sustinere pentru un partid exclude un protestatar de la a fi catalogat ca activist civic ? Noi la Arad am exclus o astfel de abordare, dar impunem ca in acest moment sa nu fie membru al niciunei formatiuni politice si/sau sa nu faca partizanat politic. In consecinta, consider ca este loc de dialog intre toti cei care "imping caruta" in aceeasi directie...
Cu stima pentru toti #Rezistentii galateni,
Siegfried Mayer

Adaugă comentariu

Codul de securitate