”Pacientul gălățean” Nicolae Bacalbașa ar fi tratat Sănătatea cu mitraliera sau cu ciomagulGrădina pesedeului e mare și mulți dintre cei care-i sar gardul vor să pună mâna pe mitralieră. La o săptămână după ce deputatul PSD de Argeș Cătălin Rădulescu susținea că i-ar împrăștia pe manifestanții din Piața Victoriei cu mitraliera, alt pesedist s-a arătat mare doritor de a pune mâna pe armă. Palatul Parlamentului nu prea îi inspiră pe membrii PSD la redactarea unor proiecte de lege benefice românilor, dar atmosfera de acolo le dă aripi atunci când sunt puși să bată câmpii în fața unui microfon și a unei camere de luat vederi.

Solicitat la interviurile ziarului Adevărul, deputatul PSD Nicolae Bacalbașa a ținut să ne arate că nu numai aerul de Galați îl inspira la declarații halucinante și că el este mentorul cocalarului politic Picu Roman. ”Pacientul gălățean” le-a vorbit reporterilor Adevărul despre ”agenturile străine” care au făcut din România ”o colonie” și despre ”dezintegrarea țării”. După ce le-a explicat jurnaliștilor cum multinaționalele au scos oamenii în stradă și cât de lași sunt românii spre deosebire de el, care are ”nucile” tari, Bacalbașa a executat o întoarcere în timp: ”În momentul în care a venit CDR (la putere-n.r.) și țărăniștii au pus mâna pe Sănătate la Galați, dacă se împărțeau arme, sigur că nu intram în politică și puneam mâna pe mitralieră ca să mă ocup de țărăniști. Și un ciomag, ca să le dau la ceafă, era bun”.

Chiar dacă nu a folosit, la momentul respectiv, mitraliera sau ciomagul, pesedistul Nicolae Bacalbașa a omis să le destăinuie jurnaliștilor de la Adevărul că a distrus Sănătatea gălățeană cu metodele sale bolșevice. Dacă spitalele din Galați sunt anticamere ale morții și personalul medical are o atitudine sfidătoare față de pacienți, asta se datorează vrajbei politice propagate de pesedistul Nicolae Bacalbașa. Fără mitralieră și ciomag, ”pacientul gălățean” Bacalbașa a fost lăsat să zburde, de mințile luminate ale ”ciumei roșii”, și astfel a reușit să infecteze lumea medicală gălățeană.

S.Ț.