PSD Galați ignoră de frică vocea străzii și după a 20-a zi de proteste anti ”ciuma roșie”Din frică de oamenii din viața reală și dependenți principiului bolșevic ”Numai noi știm ce este bine pentru tine!”, pesediștii gălățeni au ignorat total protestele din stradă, cu toate că manifestanții au și revendicări în plan local, de competența lor. Niciun pesedist nu a avut curajul să afle direct de la manifestanți, așa cum era normal, de ce aceștia își doresc debarcarea viceprimarului Picu Roman, susținut de ”ciuma roșie” în funcție, sau de ce susțin scoaterea din politică a parlamentarilor Nicolae Bacalbașa și Eugen Durbacă. Aceeași atitudine a adoptat-o și prefectul Gabriel Panaitescu, reprezentant al Guvernului în zonă, care ar fi putut să intre în dialog cu manifestanții din fața clădirii în care vine la serviciu pe bani publici și mulți. Fostul liberal Gabriel Panaitescu este preocupat, mai mult, să-și încălzească scaunul de pe care îl vor debarca în scurt timp pesediștii.

Între timp, frica pesediștilor gălățeni de manifestanții care se adună de 20 de zile, cu cele două duminici dinaintea OUG 13, pe platoul din fața Monumentului Eroilor Martiri ai Revoluiei, pare că s-a mai diminuat. În ultima săptămână de proteste, atunci când numărul manifestanților a scăzut la sub o sută, față de miile din zilele anterioare, sediul județean al PSD Galați arăta din nou ca o clădire funcțională. Geamurile sediului de partid, aflat peste strada Eroilor de locul protestelor, au fost luminate până la ore târzii. Cu toată aparența de sediu de partid, pragul casei de pe strada Domnească nu este trecut de niciun pesedist important. Doar niște tineri lipitori de afișe au fost împinși de la spate în sediul partidului neînfricat, asta numai pentru a testa pe cobaii tineri reacția protestatarilor.

Vineri seara, pentru a 20-a oară, gălățenii cu cel mai aprig spirit civic au protestat în fața Prefecturii. Din păcate, ca în ultimele zile, doar puțin peste 50 de entuziaști au scandat împotriva ”ciumei roșii” care macină Galațiul de 27 de ani: "Noi vrem schimbare, ei ne dau sfidare!", ”PSD, ciuma roșie!”, ”Afară, afară, cu Mafia din țară!”, ”Vrem respect, pentru stat de drept!”, ”Vrem să muncim, nu să vă păzim!”, ”Dezvoltare, nu pomeni electorale!” sau ”Jos Tăriceanu, Dragnea și Grindeanu!”.

Stăpânii Galațiului din ”ciuma roșie” au impus și slugilor pe care le plătesc direct sau pe care le bugetează să ignore manifestațiile. Așa s-a ajuns ca, de câteva zile, ”cotidianul gălățenilor” Viața Liberă, rămas oficios de partid și după ce și-a schimbat stăpânul (PCR), să-i ignore pe cetățenii din stradă și revendicările lor.

S.Ț.