”Yes man”-ul pușcăriabilului Dan Nica a fost băgat în corul de orfeline al lui Liviu DragneaCu o atitudine de cloșcă suverană, președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat astăzi componența Guvernului Grindeanu, în care ministru de Finanțe este desemnat Viorel Ștefan. Faptul că Galațiul va avea un ministru în viitorul Executiv ar putea însemna ”o gură de aer” pentru o zonă aproape defavorizată. Experiența, însă, ne arată că Viorel Ștefan nu a făcut ceva important pentru județul pe care îl reprezintă la al șaselea mandat de parlamentar. În cele trei mandate de senator și două mandate de deputat de până acum, perioadă în care a deținut și președinția Comisiei de buget-finanțe, Viorel Ștefan nu a avut niciun proiect pentru Galați, deși în vârful pixului său stăteau formele de finanțare pentru acestea. Mai mult, social-democratul s-a ținut departe și de alegătorii săi din zonă, care l-au văzut doar la televizor, în timpul ședințelor din Parlament. Aflat tot timpul în umbra șefului său de filială, Dan Nica, viitorul ministru de Finanțe al României a pus umărul la aducerea zonei într-o stare de subdezvoltare economică, în timp ce el se îmbogățea într-un ritm amețitor.

”Binomul” Dan Nica-Viorel Ștefan a distrus proiectele mari ale Galațiului: Zona Metropolitană și Pod peste Dunăre

Fără să mimeze vreo împotrivire, Viorel Ștefan a asistat pasiv cum șeful său de filială PSD, Dan Nica - cercetatul penal din dosarul Microsoft, aruncă în aer proiectul de Zonă Metropolitană Galați-Brăila, proiect lansat de regretatul Laurențiu Ulici în perioada în care Convenția Democrată s-a aflat la guvernare. Faptul că Dan Nica a premeditat distrugerea proiectului metropolitan, prin acapararea a 1.000 de hectare din terenul județului Brăila, l-a favorizat pe protectorul firmei NAVROM SA, parlamentarul Viorel Ștefan. Hotărârea de Guvern promovată de Dan Nica, atunci când se afla la primul său mandat de ministru al Comunicațiilor, prin care rupea 1.000 ha de teren din județul Brăila, a închis pe veci orice cale de comunicare cu administrațiile vecinilor. Distrugerea proiectului Zonă Metropolitană a atras după sine și căderea proiectului comun ”Pod peste Dunăre”, fapt care l-a favorizat pe acționarul firmei Navrom Bac, Viorel Ștefan (http://www.nepasadegalati.ro/investigatii/2245-profitul-firmei-pesediste-navrom-bac-srl-motivul-pentru-care-gala%C8%9Biul-nu-are-pod-peste-dun%C4%83re.html).

Pesedistul Viorel Ștefan este unul dintre cei mai bogați politicieni care îi deplâng pe ”cei mulți”

Viorel Ștefan este acționar semnificativ la două dintre subsidiarele CNFR NAVROM SA, Navrom Bac SRL și Navrom Reparații SRL. Viitorul ministru al Finanțelor este acționar și la TTS SA - firmă care a monopolizat activitățile de transport naval, feroviar și rutier din sud-estul țării, acolo unde deține un pachet evaluat în declarația sa de avere la 3.030.289 lei. Nici la capitolul imobiliar nu stă rău: două vile la Galați și una la București, de 285, 178 respectiv 195 mp, precum și un teren de 2.500 mp în orașul de la Dunăre. Numai anul trecut, Ștefan Viorel a încasat dividende în valoare de 585.527 lei și a vândut acțiuni pe care a încasat 125.109 lei. Averea imensă a fost acumulată de deputatul PSD pe seama blocării proiectelor de infrastructură pentru Galați.

S.Ț.