Senatorul PSD Ionel Daniel Butunoi – falit și executat financiar pentru firmele sale - cap de listă la SenatOmul de casă al lui Dan Nica - președintele Organizației Județene a PSD Galați, senatorul Ionel Daniel Butunoi (stânga în fotografie), este măcinat de spectrul falimentului în timp ce se pregătește pentru un nou mandat de parlamentar. Butunoi și-a lăsat cariera militară sau a fost trimis în misiune pentru a îmbrățișa politica pesedeului și s-a ales cu datorii care i-au împins firmele spre faliment sau închidere voluntară. Acum, tecucenii, pe care i-a reprezentat tăcut mandatul acesta în Senat, se întrebă cum poate un om care nu-și ține firmele pe linie de plutire să facă politici publice pentru ei.

Cascada SRL s-a înfruptat din contracte cu ex-primarului Țuchel și acum îl lasă pe Butunoi fără vilă

O frumoasă poveste de dragoste politică între firma senatorului Butunoi, în care apar acționari părinții săi, și fostul primar al Tecuciului, Daniel Țuchel, s-a sfârșit cu năbădăi odată cu eșuarea proiectului USL. În aceast concubinaj politic, firma senatorului venea cu pavele și borduri, în timp ce primarul punea la bătaie contractele pe bani publici, afirmă surse din anturajul celor doi politicieni. Astfel, după cum reiese din bilanțurile financiare depuse la Registrul Comerțului, în anul 2013, Cascada SRL a avut o cifră de afaceri de 1.734.891 lei, cu un profit de numai 76.375 lei. În anul 2014, relațiile încep să se răcească și se rup spre sfârșit, fapt care se reflectă și în cifra de afaceri de 1.240.515 lei, pentru ca în 2015 firma să ajungă pe zero și să intre în insolvență. Senatorul Butunoi neagă orice relație de afaceri cu ex-primarul Țuchel și dă vina pe mediul economic:”Am avut credite foarte mari și activitatea economică nu a mers. Am avut niște contracte în care s-a investit și partenerii nu au plătit. Nu am fost dispus să fac compromisuri și am ales politicul”. Pe de altă parte, Daniel Țuchel, într-un blog controlat de el, Sindromul Tecucean, îl acuză pe senatorul Butunoi că a scos banii din firmă și că are cont într-o bancă elvețiană. Din toată această poveste de dragoste dintre un pesedist și un liberal nu a mai rămas decât executarea silită a vilei senatorului PSD, aflată în Tecuci, pe strada Mihai Vodă nr. 17A, imobil cu etaj evaluat inițial la puțin peste 100.000 de euro și licitat a doua oară începând de la 76.725 euro. Asta, pentru a acoperi o datorie de 413.441 euro la Bancpost.

Nici alte două firme al căror capital social aparține în întregime senatorului PSD Butunoi, Precond și Euro Steel Trade, n-au avut o soartă mai bună și sunt în curs de închidere, după cum afirmă politicianul.

Acum, la poarta păzită a casei părinților senatorului PSD, acolo unde era coadă pentru promisiuni de locuri de muncă, se adună doar creditorii firmelor politicianului.

S.Ț.