Marius Stan are un Picu mai puţină minte decât Roman   Să fii primar al Galaţiului şi să te bazezi pe mintea lui Picu Roman, pe care să-l consideri şi cel mai valoros om care ţi se supune în partidul de buzunar UNPR, denotă o naivitate care duce spre extremă. Marius Stan nu pare deranjat de subţirimea spirituală a pajului său Picu Roman. Sau poate nu a realizat cât de transparent este acesta şi şi-a bazat campania electorală pe mintea şefului de la Cantina socială.

   Mintea lui Picu Roman i-a şoptit acestuia că dă bine în campanie să folosească maşina cantinei săracilor pentru a ilustra marile realizări ale şefului său, în lupta pentru propăşirea Galaţiului pe cele mai înalte culmi ale civilizaţiei. Fostul ţucălar al lui Durbacă, traseistul politic Picu Roman, s-a urcat, cu naturaleţe, în maşina ce aparţine Direcţiei de Asistenţă Socială Galaţi, GL 09 SHE, şi, însoţit de o echipă de filmare a unei televiziuni locale, a purces la încălcarea regulilor de circulaţie. Asta, doar pentru a le ilustra gălăţenilor stadiul la care se află Noul Galaţi al lui Marius Stan.

   Să te laşi promovat de un papagal politic, care se bâlbâie într-o autentică limbă de lemn presărată cu pauze lungi în aranjarea „ideilor”, arată cât de subţiri sunt proiectele lui Marius Stan pentru Galaţi. Filmuleţul de campanie al lui Picu Roman poate fi urmărit pe You tube: https://youtu.be/usU9ZH4fbpc.

   De altfel, la Picu Roman este o normalitate faptul de a folosi bunurile publice în scop personal sau de gaşcă de partid. În urmă cu câţiva ani, atunci când Picu Roman era directorul ADP al Consiliului Judeţului Galaţi, l-am surprins pe acesta cu maşina de serviciu, un Daewoo Nubira, la braconat în balta Zătun. Picu Roman a forţat maşina luată din bani publici pe drumul de pământ plin de hârtoape de lângă balta Zătun şi se pregătea să folosească o plasă monofilament aflată în portbagaj, atunci când l-am fotografiat pregătindu-se de braconat. Explicaţia puerilă a politicianului a fost atunci că cineva l-a sesizat că s-a umblat la stăvilarul aflat la extremitatea nordică a bălţii.

 

   Sorin Ţiţei