DNA și ANI îi forțează pe gălățeni să-i mai ia în calcul pe Eugen Durbaca și pe Marius Stan   Instituțiile statului care ar fi trebuit să ne scape de prezența în viața publică a politicienilor corupți lucrează altfel la Galați. Jocurile făcute de Agenția Națională de Integritate și de Direcția Națională Anticorupție se resimt la Galați prin scoaterea la rampă a mamutului politic Eugen Durbacă, pentru Primăria Galați, și prin o eventuală candidatură a lui Marius Stan din partea PSD.

   Reținerea și eventuala arestare preventivă a primarului de sector al Bucureștiului Neculai Onțanu, lovitură care a zdruncinat UNPR, s-a reflectat la Galați prin tentativele lui Marius Stan de a candida din partea PSD. Semnalul dat de consilierul UNPR Vergiliu Vals, care a trecut la PSD Galați însoțit de 300 de ciraci. a anticipat o eventuală încercare a primarului în funcție de a-și găsi refugiu în același partid. De vreo două săptămâni, fotbaliatorul Marius Stan se milogește, la București, pe la ușile greilor din conducerea centrală a PSD, pentru a fi primit în partid și lăsat să candideze la primărie. Cu alte cuvinte, Stan speră să-l disloce din poziția de candidat al PSD Galați pe Ionuț Pucheanu și să-i ia locul, mișcare prin care ar obține susținerea unui partid mult mai mare decât UNPR. Deși nu neagă faptul că știe de mișcările făcute de Marius Stan la conducerea PSD, Ionuț Pucheanu neagă orice posibilitate de a fi retras din cursa pentru primărie: ”Să ne arate cineva un sondaj în care Stan stă mai bine decât mine! Nu cred așa ceva. La modul cum s-a comportat ca politician, nu știu dacă l-ar primi cineva”.

   Eugen Durbacă, mamut politic care își dorește cel mai mult imunitatea asigurată de Parlament, este forțat de ANI să candideze la Primăria Galați. Starea de incompatibilitate în care s-a aflat, la un moment dat, Cristian Dima, în calitate de consilier local, îl forțează pe Durbacă să candideze, chiar dacă declinase această intenție în urma sondajului care îl plasa pe poziția a doua în preferințele gălățenilor. În plus, pe Eugen Durbacă îl presează conducerea partidului său să obțină un scor cât mai bun în zonă, în perspectiva alianțelor pentru parlamentare. Cum Cristian Dima este invizibil chiar și în sondajul comandat de propriul partid, conducerea ALDE speră să mai salveze ceva prin candidatura traseitului roșu Eugen Durbacă.

 

   S.Ț. 

                                                                                                         DNA și ANI îi forțează pe gălățeni să-i mai ia în calcul pe Eugen Durbaca și pe Marius Stan