Liberalii gălățeni și-au băgat picioarele în strategia de desfășurare a ”Galei Premiilor PNL”   Dacă vrei să afli capacitatea de a concepe strategii de politici publice a unui partid, citește documentele interne emise de acesta! Un astfel de document intern al PNL Galați a fost făcut public de curând, pe rețelele de socializare, semn că neuronii partidului n-au intrat definitiv în starea de hibernare. ”Gala Premiilor PNL. Lansarea Candidaților. Candidați 22.01.1016(!)” este un document de o inestimabilă valoare politică și literară pentru anul de grație 1016.

   Strategia liberalilor gălățeni începe abrupt:”Galațiul trebuie să asigure 1200 de persoane la evenimentul din 22 ianuarie 2015.”. După ce stabilesc publicul care va participa încolonat la eveniment, democrații liberali se gândesc și la un țarc pentru presă. Indicațiile regizorale curg cu imaginile care vor apărea pe ecran, până pierd contactul cu limba română:”Candidații urcă pe scenă pe melodia Piraților din Caraibe, dă mâna cu dna Alina Gorghiu, apoi cu dl. Blaga Vasile și face poza cu cei doi copreședinți.” După ce ”dă mâna” și ”face poza”, liberalii gălățeni sunt împărțiți pe căprării. ”Dl. Nicușor Ciumacenco este responsabil de: - discuții cu dl. Niță pentru ca imnul să fie cântat de fiul dumnealui... Dl. Onuț Atanasiu este responsabil de: varianta negativă a imnului (fără text)... Dl. Tacea Constantin se ocupă de: în timp ce urcă pe scenă primarii trebuie să audă melodia din Pirații din Caraibe....” Cel mai fericit pare a fi Iacob Claudiu, care ”se ocupă de două domnișoare pentru acordarea florilor pe scenă”. La polul opus, cel mai derutat pare să fie Laurențiu Ichim, care ”se ocupă de înregistrarea emisiunilor cuplului: Țuchel Daniel + Blaga Vasile...Ciumacenco Nicușor + Alina Gorghiu.

   În varianta documentului denumită pasul doi, tripleta Tacea Constantin, Laurențiu Ichim și Găvănescu Paul este responsabilă de ”Cumpararea premiilor PNL”. Autorii nu specifică sumele alocate și persoanele plătite pentru a accepta premiile.

   De restul indicațiilor prețioase din documentul de o inestimabilă valoare vă las să vă delectați singuri, din copiile atașate articolului. Tot din documentul conceput și scris cu picioarele puteți afla persoanele care vor fi premiate de PNL. Și aici liberalii gălățeni fac risipă de imaginație și îi acordă premiul de excelență ”Doamnei Alina Gorghiu...Oferă premiul – d-l Victor Paul Dobre”. Incoerența politrucilor de dreapta atinge paroxismul la secțiunea ”Performanță în presă”, acolo unde au propus ca premiul să-i fie acordat Corinei Dobre, jurnalistă care a refuzat același premiu și anul trecut.

 

   S.Ț.

   Liberalii gălățeni și-au băgat picioarele în strategia de desfășurare a ”Galei Premiilor PNL”