Frăția plagiatorilor Oprea-Ponta face din interesul național unul militarizat-penal

   Galațiul a avut parte de un regal de comedie-tristă politică, la sfârșitul săptămânii, atunci când Gabriel Oprea și-a masat trupele din Regiunea sud-est în orașul de la Dunăre. Sluga intrigantă, ruptă parcă din commedia dell”arte, Gabriel Oprea, care nici măcar nu mai are nevoie de masca ”văruită”, și-a mitraliat aici puținele idei care-i bântuie interesul național.

   Mai întâi, tristul personaj militarizat a jucat rolul unui obscur dictator sud-american și l-a numit la ordin pe primarul Marius Stan președinte al Organizației Municipale UNPR Galați. ”A primit această sarcină de la mine - nu aș vrea să îi spun ordin, chiar dacă suntem un partid militarizat – fiindcă este un om foarte serios, un foarte bun primar”, a grăit generalul care a cerut unor parlamentari, de curând, să schimbe legea pentru a putea obține gradul de mareșal. Odată rezolvată ierarhia militaro-politică la Galați, prin instalarea fotbaliatorului neinstruit Marius Stan în funcția fără grad, generalul de carton a anunțat că îl sprijină pe plagiatorul-penal Ponta și că partidul său nu va vota moțiunea de cenzură. ”Este o mare nevoie, mai ales în Parlamentul României, să sprijinim tot ceea ce înseamnă securitatea naţională a României. Am făcut-o şi o facem în continuare”, a grăit președintele partidului care începe să se apropie de 5% intenție de vot, perspectivă care îi va permite să iasă de sub fustele PSD la alegerile parlamentare. Și pentru că de penalul Ponta îl apropie plagiatul doctoratului, generalul Oprea și-a forțat norocul, la Galați, cu încă o afinitate: minciuna. Întrebat de jurnaliști dacă a intervenit la Stelian Tănase, fostul director al TVR, pentru a scoate din grila de programe un material legat de plagiatul lucrării sale de doctorat, Oprea a infirmat și l-a luat martor pe un alt general de carton, Neculai Onțanu, aghiotantul său de partid. "Niciodată nu l-am căutat pe Selian Tănase. Domnul Stelian Tănase, pe atunci președinte TVR, a fost la un târg de antichități, se poate dovedi, se poate proba asta, a vorbit cu domnul Onțanu și m-a căutat și mi-a spus că în mod insistent dorește să vorbească cu mine”,a explicat deținătorul interesului național, care nu a uitat să folosească sintagma preferată ”sunt om serios”.

   Trecând peste fazele ilare pe care le produce acest personaj cu față de comediant, este clar că structura politico-militarizată care se ascunde în spatele ”interesului național” devine un pericol public. Și numai pentru certitudinea că acceptă ”penalul” ca făcând parte din normalitatea ”siguranței naționale”, un alt termen drag din vocabularul limitat al generalului. Mai grav este faptul că acest militar ratat, care acum se mulțumește să primescă, din când în când, scaunul de înlocuitor de premier, se vede în rolul principal al unei dictaturi militare, în cazul în care interesul național i-o cere.

    S.Ț.