Farsorul Pîslaru-Pintea a rupt norma de vorbe goale aruncate în Camera Deputaților

   Exercițiul de turnător la Securitate, atunci când ticluia delațiuni pe bandă rulantă, i-a prins bine deputatului PSD Florin Pîslaru, mai cunoscut sub numele de cod Pintea. Acesta a fost evidențiat într-un clasament cantitativ al activității parlamentare, clasament colegial inițiat de liberala Andreea Paul și intitulat pretențios Indicele agregat al Activității Parlamentare (IAP). Despre calitatea activității parlamentare, studiul nu scoate nicio vorbă.

   Astfel, deputatul PSD Pîslaru apare pe locul opt în topul celor mai activi 15 parlamentari bărbați și pe locul șase în topul celor mai activi parlamentari bărbați din Camera Deputaților. La Senat, în topul celor 15 mai apare, la poziția 14, senatorul-tractorist Gheorghe Saghian, alt parlamentar PSD care trebuie să acopere prin cantitate lipsa calității propunerilor legislative și intervențiilor care să îmbunătățească viața gălățenilor.

   După inițiatoarea acestui studiu, deputata Andreea Paul,”IAP, la nivel individual, este un indice cantitativ. Cea mai mare pondere în alcătuirea sa o au inițiativele legislative (în proporție de 30%), urmat de luările de cuvânt (25%), declarațiile politice (20%), întrebări și interpelări (15%) și moțiuni (10%). Ca limită metodologică, menționăm că nu am luat în calcul prezența parlamentarilor la ședințele de plen. În unele cazuri, valoarea foarte mare a IAP este rezultatul numărului mare de luări de cuvânt”. Cu alte cuvinte, Pîslaru-Pintea i-a aiurit pe colegii săi parlamentari cu demagogia sa binecunoscută. De altfel, asta reiese și din postarea oficială de pe site-ul Camerei Deputaților. Deputatul PSD de Galați a avut în actuala legislatură: 142 de luări de cuvânt, 86 de declarații politice, 39 propuneri legislative inițiate (adică a semnat alături de inițiator), 1 proiect de hotărâre inițiat (ăsta este propriu), 762 întrebări și interpelări. În concluzie, turnătorul la Securitate Florin Pîslaru este un fel de băgător în seamă care îi ține de vorbă, pe banii noștri, pe parlamentari atunci când aceștia intră în pană de subiecte.

   Sorin Țiței