Pedelistul Cezar Preda pozează în victimă, în timp ce Marius Stan îi "ocroteşte" investiţia de la Galaţi

   Democrat-liberalul Cezar Preda şi-a plâns de milă, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Galaţi, cu ocazia unei întruniri pe care liderul PDL de la nivel naţional a avut-o cu mai mulţi reprezentanţi ai PDL din Regiunea de Sud-Est. Democrat-liberalul s-a victimizat, acuzând conducerea Primăriei Galaţi că îi pune beţe în roate proiectului privind construirea unui bloc de locuinţe în cartierul Francezi, într-o zonă despre care specialiştii au avertizat, în repetate rânduri, că este predispusă alunecărilor de teren şi surpărilor. „Vreau să construiesc. Vreau să fac un bloc. Am înţeles că am numai beţe în roate pentru această investiţie, de la autorităţile locale, de la Primărie. Este inexplicabil. Eu mă pricep la administraţie, am fost viceprimar. Mai am şi foşti colegi de la partid, care au plecat şi, tot aşa, le pute investiţia asta. Dacă sunteţi de părere că în acest cartier Francezi este mai bine să stea o magherniţă din aia şi să nu se construiască nimic, în schimb, nu am nimic împotrivă. Nu vreţi, nu este nicio problemă. O să găsesc eu cui să o vând. Nu confundaţi investiţiile cu ceea ce înseamnă obiectivul final. Nimeni nu vrea să încalce vreo lege. Cunosc oraşul Galaţi foarte bine, ca şi Brăila. Trebuie să se mişte. Nu cred că am văzut cinci macarale în Galaţi”, a afirmat, printre altele, democrat-liberalul.

Declaraţia liderului PDL este cel puţin hilară în condiţiile în care, nu cu mult timp în urmă, în cadrul unei şedinţe a Consiliului Local, primarul Marius Stan le-a cerut aleşilor să dea undă verde proiectului lui Cezar Preda, fără a ţine cont, însă, de faptul că locatarii din zonă se opun. Cu doar puţin timp înainte de finele şedinţei de CL, edilul-şef a introdus pe ordinea de zi un proiect de hotărâre ce prevedea aprobarea PUD-ului blocului de locuinţe, care urmează a fi construit de către firma lui Cezar Preda - Atlas Invest. „Acest proiect a fost în comisiile de specialitate, dar, din cauza lipsei acordului vecinilor, a tot fost scos. Din respect pentru solicitant, cred că ar trebui să-l introducem pe ordinea de zi. Dacă sunteţi de acord, vă mulţumesc”, le-a solicitat Marius Stan aleşilor din Consiliul Local, care au executat ordinul, fără a sta pe gânduri.

   Cert este că „respectul faţă de solicitant”, invocat de către primarul Marius Stan, bate opiniile locatarilor din zonă, care au refuzat să dea un aviz favorabil acestei construcţii, dar şi avertismentele specialiştilor cu privire la calitatea terenului. Chiar şi aşa, Cezar Preda are tupeul să se simtă nedreptăţit.

   Lucian Constantin