Consilierii PDL și-au început opoziția în CJ votând proiectele USL

   Opoziţia fermă anunţată cu surle şi trâmbiţe de către conducerea PDL Galaţi, în cadrul unei conferinţe de presă, este, de fapt, o limbă de catifea aplicată USL. Democrat-liberalii din Consiliul Judeţului, care au participat luni la şedinţa extraordinară a forului legislativ, au oferit un spectacol jalnic în plen, după ce au votat toate proiectele de hotărâre ale USL de pe ordinea de zi. Deşi au purtat brasarde albe, în semn de protest faţă de modul în care conducerea Consiliului Judeţului a acordat finanţare primăriilor din comune, democrat-liberalii s-au bâlbâit în momentul votului, astfel că, în final, proiectele USL-iştilor au primit şi votul celor mai mulţi dintre aleşii portocalii. Chiar dacă pe ordinea de zi s-au aflat doar trei proiecte de hotărâre, democrat-liberalii grevişti nu s-au sincronizat în momentul votului şi fiecare dintre consilierii PDL a ridicat mâna pentru a vota în funcţie de cum l-a tăiat capul. Ion Ştefan, liderul de grup al PDL-iştilor, care s-a abţinut de la vot la toate proiectele de hotărâre, a fost acuzat de către colegii săi de lipsă de comunicare, democrat-liberalii precizând că acesta nu i-a convocat la discuţii înainte de şedinţa extraordinară convocată de PSD, PNL şi PC.

   Consilierul judeţean Ion Ştefan a recunoscut, evaziv, că nu s-a consultat cu aleşii PDL înainte de începerea şedinţei, precizând, în schimb, că a fost nemulţumit de prestaţia colegilor săi din partid. „Nu mi-a plăcut ceea ce s-a petrecut astăzi în plen. Vom avea o discuţie pe această temă, pentru că nu vreau să se mai repete aceste lucruri. În mod normal, un grup trebuie să aibă o anumită conduită şi determinare. Sper ca, pe viitor, să nu se mai întâmple astfel de lucruri”, ne-a declarat Ion Ştefan.

   Surse din mediul politic ne-au spus că bâlbâiala aleşilor PDL vine pe fondul unor lupte din interiorul partidului, între susţinătorii Elenei Udrea şi cei ai lui Vasile Blaga.

   Corina Dobre