Deputatul Victor Paul Dobre şi primarul Marius Stan se duelează oficial pentru fotoliul de preşedinte al PNL

   Deputatul Victor Paul Dobre – preşedintele PNL Galaţi – şi primarul Marius Stan vor candida, pe data de 19 mai, pentru şefia Organizaţiei Judeţene a PNL Galaţi. Chiar dacă mandatul liderului liberalilor gălăţeni expiră abia în 2014, conform unei directive a conducerii centrale a partidului, toate organizaţiile PNL din ţară sunt obligate să organizeze alegeri, atât la nivelul organizaţiilor municipale cât şi la nivelul celor judeţene. Dacă pentru şefia Municipalei PNL doar consilierul local Mihai Manoliu (actualul preşedinte) şi-a manifestat intenţia de a candida, pentru Organizaţia Judeţeană a partidului bătălia se va da între Victor Paul Dobre şi Marius Stan, cei doi exprimându-şi deja intenţia de a candida în cadrul şedinţei Delegaţiei Permanente a partidului, care s-a desfăşurat la Teatrul Dramatic.

 

   Marius Stan încearcă să-l îngroape din punct de vedere politic pe Dobre

   Primarul Galaţiului, care pretindea, în urmă cu două luni de zile, că nu este preocupat de politică, face eforturi disperate pentru a-l îngropa din punct de vedere politic pe deputatul Victor Paul Dobre. Pe lângă nenumărate întâlniri cu membrii Organizaţiei Municipale, cărora le-a solicitat sprijin, Marius Stan a avut şi o serie de discuţii cu mai mulţi primari din judeţul Galaţi, pe care încearcă să-i atragă de partea sa şi să-şi asigure, astfel, numărul necesar de voturi la Convenţia partidului din luna mai, care se va desfăşura la Teatrul Muzical „Nae Leonard”. Dacă edilul-şef se bucură de susţinerea multora dintre membrii Organizaţiei Municipale, la liberalii de la Judeţeană, structură controlată de către deputatul Victor Paul Dobre, Marius Stan nu are trecere, în acest moment, astfel că primarul Galaţiului a demarat, deja, o serie de negocieri cu mai mulţi dintre membrii cu state vechi în partid. De altfel, dintre cei peste 400 de delegaţi care vor participa la Convenţia PNL Galaţi, pe data de 19 mai, mai bine de jumătate vor proveni din judeţ, în timp ce doar 160 de delegaţi vor reprezenta municipiul Galaţi.

   Chiar dacă deputatul Victor Paul Dobre a căzut în dizgraţia lui Crin Antonescu, iar Marius Stan este favorit, la Bucureşti, pentru a prelua conducerea partidului, primarul nu se bucură, în acest moment, de sprijinul edililor din comune, dar nici de cel al liberalilor cu state vechi. Cu atât mai mult cu cât Marius Stan face demersuri pentru decapitarea din funcţiile de conducere a mai multor colegi din partid.

   Corina Dobre