Gălățeni, ministrul Dan Nica vă amenință că veți primi locul pe care îl meritați

   Gălățenii au de ce să se teamă. Într-un acces de dispreț pentru alegătorii săi, președintele Organizației Județene a PSD Galați, ministrul Comunicațiilor Dan Nica, își prezintă, într-un interviu publicat într-un ziar local, ”marile realizări” și promite apoteotic: ”câtă vreme voi fi  reprezentantul gălăţenilor în Guvernul României, voi face tot posibilul ca Galaţiul să ocupe locul pe care îl merită”. Cum Dan Nica este liderul PSD Galați de vreo 12 ani, interval în care a fost parlamentar și ministru, de vreo două ori, în Guvernul României, iar cetățeanul gălățean nu a resimțit nimic bun în această vreme, promisiunea ministrului poate fi interpretată ca o amenințare. Sub înțeleapta coordonare a lui Dan Nica, PSD-ul a condus județul Galați în această perioadă și nu a reușit, pentru gălățenii invocați de ministru, decât să-i aducă în pragul disperării: cea mai mare rată de șomaj, lipsa investițiilor economice majore, decăderea infrastructurii economice moștenită din perioada comunistă, involuție a vieții culturale și multe alte minusuri. Astfel, Galațiul a ajuns să fie cel mai depopulat oraș din România și printre ultimele în ceea ce privește indicatorii referitori la ”gradul de civilizație”.  

   ”Am spus tot timpul că voi pune accent pe atragerea investitorilor străini în municipiile Galaţi şi Tecuci, în oraşele Tg. Bujor şi Bereşti, care să creeze locuri de muncă”, este o altă zicere din interviu a liderului PSD care i-a lăsat pe gălățeni, tot timpul, cu gura căscată. Dovadă este faptul că a avut parte de o susținere în voturi de peste 70% tocmai într-o zonă care nu a auzit de vreun investitor străin adus de ministru. ”Ciudat” este faptul că regresia Galațiului din toate punctele de vedere i-a adus o prosperitate economică de invidiat cetățeanului Dan Nica, cel care a fost plătit din bani publici toată viața. Nu punem aici la socoteală afacerea cu vinuri din localitatea natală Panciu-Vrancea, cramă contruită din economiile de bugetar.

   ”Mulţi spun că Parcul de Soft este o marcă înregistrată a lui Dan Nica. Adevărul este că a fost un proiect care a prins viaţă şi s-a dezvoltat”, este un alt adevăr servit pe jumătate gălățenilor de Dan Nica. Singurul merit al ministrului la acest proiect este că a ajutat la amenajarea clădirii. Ceea ce se întâmplă în interior este doar meritul unor firme autohtone. Un alt proiect ”de bine” cu care se laudă șeful PSD Galați, cartierul Cantemir, este un eșec până în faza în care nu se va reuși crearea unei zone metropolitane.

   Ar trebui să ne fie teamă că Galațiul și gălățenii pot fi aduși într-o situație și mai rea de politicile publice practicate de șeful celui mai puternic partid din zonă.

   S.Ț.