Stan a declanşat oficial războiul împotriva PSD: doi directori – suspendaţi din funcţie

   Uniunea Social Liberală are toate şansele să nu mai funcţioneze în Consiliul Local Galaţi, după ce liberalul Marius Stan a lovit în orgoliile şi interesele colegilor săi de alianţă, suspendând din funcţie nu mai puţin de doi directori ce provin din barca social-democraţilor. Edilul-şef a anunţat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că Ion Ionescu – directorul Ecosal, şi Cristian Gâscă – directorul Poliţiei Locale, au fost suspendaţi din funcţie „din mai multe motive”, iar dosarele acestora se află pe masa membrilor Comisiei de Disciplină din cadrul Primăriei Galaţi.

   Anunţul făcut de Stan a încins spiritele în alianţă întrucât, deşi se vehiculau decapitările celor doi social-democraţi, până acum, primarul nu a transmis un punct de vedere oficial în ceea ce priveşte soarta celor doi PSD-işti. Atât în tabăra social-democraţilor, cât şi în anumite cercuri din ograda PNL, există nenumărate nemulţumiri vi-a-vis de suspendarea din funcţie a celor doi directori. Dacă pesediştii se simt, printre altele, loviţi în orgoliu, anumiţi liberali nu-şi doresc o ruptură a Uniunii Social Liberale şi-l acuză pe Stan de trădare. Furia primarului liberal împotriva PSD este, însă, de notorietate. În urmă cu o săptămână, în şedinţa Biroului Permanent Judeţean al PNL, Marius Stan i-a reproşat deputatului Victor Paul Dobre – preşedintele PNL Galaţi, apropierea de PSD de care a dat dovadă de-a lungul anilor.

 

   Impresarul Bacalum este trimis de Stan la gunoaie

   Dacă pentru şefia Poliţiei Locale Marius Stan a optat pentru directorul adjunct al instituţiei, Ştefan Mărculescu (interimar), pentru conducerea Ecosal edilul-şef a selectat un liberal fără pic de experienţă în acest domeniu. Silviu Bacalum (foto), consilierul său personal și fost impresar al unui iluzionist, a fost trimis de Marius Stan să se ocupe de gunoaiele din municipiul Galaţi, acesta fiind desemnat să asigure interimatul societăţii-puşculiţă de partid Ecosal.

   Corina Dobre