Marius Stan joacă popice cu funcţia de director general la Ecosal

   Primarul Marius Stan a pus pe jar conducerea USL Galaţi, după ce, miercuri seara, l-a demis pe social-democratul Ion Ionescu din funcţia de director general al Ecosal, pentru a-l înlocui cu antrenorul de popice gălăţean Mihai Cadinoiu, fost campion naţional. Atât în tabăra social-democraţilor, cât şi în cea a liberalilor, decizia lui Marius Stan a provocat un adevărat scandal, întrucât, potrivit negocirilor din USL, Ion Ionescu ar fi trebuit să fie păstrat la cârma serviciului public de salubrizare al Primăriei Galaţi.

Surse din administraţie ne-au spus că liberalii sunt foc şi pară pe edilul-şef, deoarece Marius Stan a încălcat statutul partidului atunci când a decis „de capul lui” numirea lui Mihai Cadinoiu în funcţia de director general. După modelul lui Crin Antonscu - liderului naţional al partidului, primarul Marius Stan nu a supus votului, în cadrul Biroului Permanent Local, numirea lui Mihai Cadinoiu în funcţia de director general al Ecosal, fapt ce a produs deranj mare în tabăra PNL Galaţi.

 

   Ionescu: „Când i-am făcut campanie, nu era împotriva mea”

  Social-democratul Ion Ionescu ne-a declarat că a aflat despre demiterea sa din funcţia de director general al Ecosal prin „radio şanţ”, însă nu a primit, din partea municipalităţii, niciun document oficial în acest sens. PSD-istul s-a arătat nemulţumit de decizia primarului, în condiţiile în care, înainte de învestirea acestuia în funcţia de edil-şef, „altele erau înţelegerile”. „Am auzit şi eu acest lucru, prin radio şanţ, dar nu am primit ceva oficial pe această temă. Eu ştiu că am fost numit în această funcţie printr-o hotărâre a Consiliului Local. Este problema lui dacă procedează astfel (...) Bineînţeles că voi contesta decizia primarului, dar aştept o hârtie oficială. La momentul în care i-am făcut campanie, nu era împotriva mea. Probabil că vor fi anunţaţi şi şefii de la Bucureşti: domnul Ponta, dar şi ceilalţi, pentru că nu aşa au fost înţelegerile”, ne-a declarat Ion Ionescu.

   Corina Dobre