Omul de afaceri Mihăiţă Măncilă a câştigat Primăria Pechea, conform numărătorii paralele

   PP-DD a adjudecat fotoliul de edil-şef al Primăriei Pechea. Conform numărătorii paralele a Partidului Poporului-Dan Diaconescu, omul de afaceri Mihăiţă Măncilă, patronul societăţii Company Med SRL Pechea, a învins candidaţii USL, PDL şi PER, în urma scrutinului de duminică. Potrivit senatorului Nicolae Marin, candidatul PP-DD a obţinut aproximativ 1.700 de voturi, liberalul Iancu Boldea (USL) a înregistrat circa 1.100 de voturi, Marin Meca (PDL) – aproximativ 1.000 de voturi, în timp ce Vasile Manea (PER) – circa 400 de voturi. „Avem majoritate în Consiliul Local, viceprimar şi primar. Am dovedit că putem să avem, din nou, primar la Pechea. Pechenii au avut încredere, şi de această dată, în PP-DD, în candidatul nostru nepătat, valoros. După ce au oferit un senator României, pechenii au oferit, astăzi, un primar”, ne-a declarat Nicolae Marin.

Potrivit reprezentanţilor Biroului Electoral de Circumscripţie al comunei Pechea, aseară, în jurul orei 23.30, numărătoarea voturilor fusese finalizată în patru secţii de votare dintre cele şase organizate în cele două sate componente: Pechea şi Lupele.

 

   Liberalii, părăsiţi de fraţii din coaliţie

   Alegerile parţiale care s-au desfăşurat, duminică, la Pechea, au reflectat, încă o dată, că Uniunea Social Liberală, în judeţul Galaţi, este mai şubredă decât oricând. Deşi au avut candidat comun pentru fotoliul de edil-şef al localităţii, liberalii s-au trezit că luptă singuri în campania electorală, împotriva PP-DD, PDL şi PER. Social-democraţii nu şi-au ajutat colegii din coaliţia de la guvernare. Ba mai mult, surse din mediul politic gălăţean ne-au dezvăluit faptul că PSD-iştii au întins o mână de ajutor tocmai candidatului PP-DD, Mihăiţă Măncilă, contracandidatul liberalului Iancu Boldea, competitor din partea USL, pentru a ieşi victorios din bătălia electorală.

   La alegerile parţiale, au fost aşteptaţi la urne 9.042 de cetăţeni cu drept de vot, dintre care 9.041 de cetăţeni se află înscrişi pe listele permanente, iar  unul singur este înscris pe lista complementară, deoarece este cetăţean UE.

   Corina Dobre