Liberalii lui Stan fac intervenţii la PDL pentru ocrotirea consilierului Cătălin Cristache

   Primarul municipiului Galaţi, liberalul Marius Stan, şi-a mandatat apropiaţii să facă lobby pe lângă liderii PDL Galaţi pentru a nu-l exclude din partid pe consilierul local Cătălin Cristache. Întrucât îi este dator, după ce democrat-liberalul s-a aliat, subteran, cu USL pentru a-l susţine pe Stan în campania de la Locale, edilul-şef a comandat tratative pentru ca alesul municipal Cătălin Cristache să rămână în Consiliul Local. Dezvăluirea a fost făcută de către preşedintele Municipalei PDL, Nicuşor Ciumacenco. Chiar dacă s-a ferit să spună numele celui din barca USL care a intervenit pentru Cătălin Cristache, Ciumacenco a precizat, în schimb, că provine din administraţie. „Cred că orice ales în Consiliul Local din partea PDL trebuie să îndeplinească anumite condiţii. Cea mai importantă este să fie activ, atât pe comisii, cât şi în plen, pe tot ce înseamnă activitate. A doua: să fie omul partidului care l-a propulsat şi nu al altcuiva, pentru că eu unul nu tolerez telefoane de genul <<nu îl schimba, pentru că este omul nostru>>. Dacă este omul lor, să îl ia la ei. Ne place să avem în CL oameni ai PDL. Rolul PDL-ului în actuala structură este să facă opoziţie. Este un moment în care, probabil, trebuie să ne ispăşim nişte păcate. Votul popular ne-a adus în opoziţie şi aşa trebuie să rămânem: nici cu ăia şi nici cu ceilalţi. Ori eşti în opoziţie ori stai acasă”, a declarat Nicuşor Ciumacenco.

   În aceeaşi notă, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PDL, Doru Resmeriţă, a afirmat că „între a avea un consilier judeţean sau local, care este membru al Partidului Democrat Liberal şi votează împotriva politicii PDL, şi a-l pierde, eu prefer a doua variantă”.

   Vestea a stârnit critici aprinse în tabăra PNL, cu atât mai mult cu cât primarul Marius Stan nu mai este pe placul multor membri cu state vechi în Partidul Naţional Liberal. De altfel, este binecunoscut faptul că edilul-şef refuză să se implice în activitatea formaţiunii politice, nu participă la reuniuni şi şedinţe şi nu ţine cont decât de părerile şi sfaturilor câtorva apropiaţi din cadrul Organizaţiei Municipale.

   Corina Dobre