„Trădătorul” Dan Dobrea este mândru să revină în sânul „distrugătorilor” de la PSD

   Întrucât au constatat că sunt compatibili şi convieţuiesc nesperat de bine, trădătorii şi distrugătorii (potrivit etichetelor pe care şi le-au aplicat reciproc) au hotărât să se contopească, la începutul anului viitor. Potrivit lui Dan Dobrea, preşedintele Judeţenei UNPR, fuziunea dintre PSD şi UNPR va avea loc la începutul anului viitor, în ciuda faptului că protocolul dintre cele două partide va fi semnat, cel mai probabil, până la sfârşitul acestui an, de către liderii naţionali ai celor două formaţiuni politice.

 

   Funcţiile de conducere, negociate după Anul Nou

   Conform protocolului care urmează a fi încheiat între cele două partide, progresiştii se vor transforma în PSD-işti cu acte în regulă, întrucât fuziunea dintre cele două partide va fi de tipul absorbţie, progresiştii fiind cei ce-şi vor pierde identitatea. De altfel, strategia PSD de a-şi extinde tentaculele nu reprezintă o problemă pentru membrii UNPR deoarece, la origini, cei mai mulţi dintre progresiştii gălăţeni sunt social-democraţi, precum senatorul Laurenţiu Chirvăsuţă sau şeful UNPR-iştilor, Dan Dobrea. După ce a criticat PSD, în repetate rânduri, Dan Dobrea nu are nicio o problemă, acum, să se întoarcă la matcă, în ciuda faptului că liderul UNPR le-a pus social-democraţilor eticheta de distrugători. „Am plecat din PSD din mai multe motive. Nu am spus niciodată că din cauza lui Dan Nica. Doar m-am retras din partid, dovadă că, în 2010, am plecat din funcţia de vicepreşedinte. Am ales să nu mai fac politică, o vreme”, ne-a declarat Dan Dobrea. Acesta a precizat că, deocamdată, nu au existat negocieri pentru stabilirea funcţiilor de conducere din PSD ce vor reveni progresiştilor, cel mai probabil, acestea urmând a fi negociate anul viitor.

   În urma fuziunii, PSD va număra 14 consilieri în Consiliul Judeţului Galaţi, cu trei mai mulți faţă de câți are în prezent. În ceea ce priveşte componenţa Consiliului Local, numărul social-democraţilor va rămâne neschimbat (opt), întrucât niciun progresist nu a obţinut un mandat de ales municipal, în urma alegerilor din luna iunie.

   Corina Dobre