Eugen Chebac dă peste nas USL: fostul şef de judeţ – deputat prin redistribuire

   Fostul preşedinte al Consiliului Judeţului – Eugen Chebac, primarul comunei Pechea – Nicolae Marin (PP-DD) şi democrat-liberalul Mircea Toader (ARD) vor merge în Parlamentul României, după procesul de redistribuire a voturilor, conform datelor Biroului Electoral Central.

 

   Eugen Chebac – cel mai bun scor dintre candidaţii PP-DD

   Fostul preşedinte al Consiliului Judeţului Galaţi, din poziția de membru PSD, a obţinut cel mai mare scor dintre candidaţii PP-DD angrenaţi în bătălia pentru un fotoliu de parlamentar. Eugen Chebac a înregistrat, în Colegiul 3 Camera Deputaţilor din judeţul Galaţi, 22,68% dintre sufragiile valabil exprimate, în ciuda campaniei intense de denigrare a sa din partea unor USL-işti. „Deşi a fost o luptă grea, inegală, am avut un număr mare de gălăţeni de partea mea. Am foarte multe proiecte noi pentru judeţul Galaţi, altele, începute în perioada în care am fost preşedinte al Consiliului Judeţului, vreau să fie duse la bun sfârşit. Chiar dacă nu le voi realiza din funcţia de preşedinte al CJ, o voi face din Parlament. Deja am luat legătura cu organizaţiile din judeţ, dar şi cu cei care gândesc ca noi şi sunt alături de noi. Voi avea un birou parlamentar în judeţ, prin intermediul căruia voi interacţiona cu locuitorii din Colegiul 3. Cu siguranţă, voi merge des în judeţ, nicidecum peste patru ani, aşa cum se practică la noi”, ne-a declarat Eugen Chebac.

   Primarul comunei Pechea, Nicolae Marin, a obţinut un mandat de senator în Colegiul 1 din judeţ, după ce a înregistrat un scor de 20,25%, în timp de democrat-liberalul Mircea Toader a primit un nou mandat de deputat, după ce a obţinut 24,29% dintre voturile valabil exprimate în Colegiul 2 din judeţul Galaţi. În ciuda faptului că este din nou deputat, Mircea Toader deţine un loc secund în colegiu, acesta fiind câştigat, fără drept de apel, de către Laurenţiu Chirvăsuţă.

   Corina Dobre