IPS Casian Crăciun şi Marius Stan - în ipostaze horror de campanie

   Marius Stan este independent: face campanie doar pentru PC, nu şi pentru PNL. Independenţa mult trâmbiţată a primarului liberal Marius Stan faţă de partidele politice care l-au propulsat în fotoliul de edil-şef al municipiului poate fi catalogată drept o glumă proastă ori o încercare de prostit electoratul, dacă ţinem cont de cum pozează conducătorul urbei în campania electorală. Deşi a precizat, în repetate rânduri, că nu se va implica în campania electorală întrucât este „primarul gălăţenilor şi nu al partidelor”, rolul său fiind acela de „a face administraţie, nu politică”, primarul Galaţiului nu s-a putut împăca cu statutul de outsider. Chiar dacă nu beneficiază de timp pentru a lua la pas Galaţiul, împreună cu o serie de candidaţi ai USL pentru parlamentare, edilul-şef este omniprezent în Colegiul 4 Senat, compus din Colegiile 8 şi 9 destinate Camerei Deputaţilor.

 

   „O echipă pentru Galaţi: Eugen Durbacă-Marius Stan”

   Marius Stan nu s-a grăbit să-i ofere sprijin ori să facă „o echipă pentru Galaţi” cu medicul-senator Paul Ichim (colegul său de partid, cu o reputaţie impecabilă, de altfel), aşa cum a sperat însuşi şeful liberalilor, însă a răspuns „drepţi” la apelul şefului conservatorilor. Marius Stan apare în Colegiul 4 Senat, în care candidează controversatul conservator Eugen Durbacă, cu şeful PC-iştilor gălăţeni, într-o imagine de campanie care poate genera adevărate coşmaruri oamenilor de bine din municipiul Galaţi. Ba mai mult, edilul-şef al urbei le promite gălăţenilor „o echipă” pe cinste cu, poate, cel mai controversat lider politic de la Galaţi. A venit vremea ca Marius Stan să deconteze favorurile PC-iştilor din campania de la Locale.

 

   IPS Casian a trecut de la cele sfinte la micii de Hanu Conachi cu gust de campanie

   Înaltpreasfinţitul Casian Crăciun, arhiepiscopul Dunării de Jos, a lăsat cele sfinte şi a trecut din lumea spirituală în cea materială. Arhiepiscopul Dunării de Jos s-a dedulcit, în prag de post, cu carne tocată cu miros de usturoi, marca Hanu Conachi. IPS Casian Crăciun şi-a îndesat în buzunarele sutanei, cu ocazia asta, şi niscai bănuţi, ca să-l pună bine cu Divinitatea pe candidatul USL pentru un mandat de deputat în Colegiul 3 din judeţul Galaţi, liberalul George Scarlat. Într-un pliant de promovare a lui Scarlat, care, potrivit unor surse, a fost scos în 20.000 de exemplare, arhiepiscopul Dunării de Jos apare într-o fotografie alături de liberal şi-şi îndeamnă enoriaşii să-l voteze pe acesta: „Învingem împreună! Votăm George SCARLAT – deputat”.

   Corina Dobre