Marius Stan sfidează greii din USL Galaţi: edilul-şef îl sprijină pe Dumitriu în alegeri

   Se anunţă un nou mega-scandal în USL. Liberalul Marius Stan, primarul municipiului Galaţi, se pregăteşte să îi ofere sprijin subteran, în campanie, democrat-liberalului Constantin Dumitriu, candidatul ARD pentru un mandat de deputat în Colegiul 7, din municipiul Galaţi. Surse din cadrul USL ne-au spus că edilul-şef al oraşului de la Mila 80 a avut mai multe întâlniri cu democrat-liberalul pe tema candidaturii acestuia pentru un fotoliu de parlamentar. De altfel, informaţia ne-a fost confirmată şi de către mai mulţi apropiaţi ai lui Constantin Dumitriu. Aceştia susţin că pe Marius Stan şi pe democrat-liberal îi leagă nu doar o prietenie, ci şi o serie de interese de ordin financiar, cei doi pregătindu-se să devină parteneri (invizibili sau nu) în mai multe afaceri.

 

   PSD-ista Lucreţia Roşca, în dizgraţia edilului-şef

   În ciuda protocolului de colaborare încheiat între PNL, PSD şi PC, în cadrul USL, Marius Stan refuză să susţină o serie de candidaţi PSD, care s-au înscris în cursa pentru Parlamentul României. Printre social-democraţii neagreaţi de către liberal se numără deputatul Lucreţia Roşca, contracandidatul lui Constantin Dumitriu. Susţinerea lui Marius Stan pentru democrat-liberal ar putea să genereze un scandal fără precedent în Uniunea Social Liberală, la Galaţi. De altfel, surse din PSD au precizat că activitatea primarului este atent monitorizată, PSD-iştii ameninţând PNL cu tăierea de la porţia „caşcavalului” de la CJ.

Scenariul, care a încins spiritele în tabăra USL-iştilor, este primit cu aplauze în sânul democrat-liberalilor. „Nu ştiu nimic despre asta. Însă, dacă este să îl compar pe Titi cu Lucreţia Roşca, mi se pare mai mult decât normală alegerea lui Marius Stan. Mi se pare firesc. La fel cum mi s-ar părea şi dacă primarul ar alege să mă susţină pe mine în Colegiul 6 şi nu pe Florin Pâslaru, care are nenumărate probleme cu legea şi nu numai. Marius Stan a declarat că este primarul gălăţenilor, nu al partidelor politice. Prin urmare, ar trebui să îşi dorească nişte parlamentari buni, competenţi pentru gălăţeni”, ne-a declarat Doruleţ Resmeriţă, preşedintele PDL Galaţi.

   Corina Dobre