Parlamentarii-turişti Victor Dobre şi Marius Necula nu şi-au neglijat nici în 2012 hobby-urile

   Deputatul liberal Victor Paul Dobre şi senatorul democrat-liberal Marius Necula, recunoscuţi drept cei mai mari plimbăreţi pe bani publici dintre parlamentarii gălăţeni, nu şi-au neglijat nici în acest an pasiunea de-a face turism pe banii statului. Preşedintele PNL Galaţi a bifat, în perioada ianuarie-august 2012, potrivit site-ului Camerei Deputaţilor, două deplasări în străinătate, în ţări precum Austria şi Belgia. Liberalul a petrecut trei zile şi jumătate la Viena, alături de alţi trei colegi - costul deplasării ridicându-se la 16.769 de lei – şi două zile la Bruxelles, vizită pentru care statul român a cheltuit 10.713 lei. Deputatul Victor Paul Dobre a participat, în cele cinci zile şi jumătate, la o reuniune a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa şi la o alta a Comisiei pentru afaceri economice şi monetare, a Comisiei pentru buget şi a Comisiei pentru muncă şi probleme sociale din Parlamentul European.

   În anul 2011, şeful liberalilor a bifat, potrivit site-ului Camerei Deputaţilor – secţiunea Informaţii Financiare -  nu mai puţin de şase deplasări în străinătate. Deputatul de Galaţi a vizitat ţări precum China, Austria, Germania, Serbia, Suedia şi Croaţia, unde a petrecut, cumulat, nu mai puţin de o lună, în perioada ianuarie-octombrie 2011. Cheltuielile delegaţiilor de serviciu la care a participat deputatul, împreună cu o parte dintre colegii săi, se ridică la 147.846 de lei.

 

   Turistul-senator Necula s-a plimbat de 10.000 de lei

   Democrat-liberalul Marius Necula este, şi în 2012, cel mai plimbăreţ dintre senatorii gălăţeni. PDL-istul a vizitat, în perioada ianuarie-iulie, potrivit informaţiilor postate pe site-ul Senatului României, Danemarca şi Belgia, deplasări pentru care bugetul statului a fost sărăcit cu nu mai puţin de 10.277,44 lei, sumă ce a acoperit diurna, cazarea şi transportul parlamentarului.

În 2011, Marius-Gerard Necula s-a plimbat, pe bani publici, cât pentru toţi senatorii gălăţeni la un loc. Acesta nu a avut contracandidat, întrucât parlamentarul a fost singurul dintre aleşii gălăţeni pentru Senat care a mers în delegaţii în afara ţării. Potrivit paginii web a Senatului României, parlamentarul democrat-liberal a petrecut 15 zile în străinătate, în 2011, în ţări precum Monaco, Belgia, Croaţia şi Franţa, deplasări al căror cost se ridică la aproximativ 20.000 de lei.

Deplasări în străinătate, în acest an, au mai efectuat deputatul PSD Florin Pâslaru (Olanda – 1.525 lei) şi senatorul UNPR Laurenţiu Chirvăsuţă (Polonia – 3.905, 68 lei).

   Corina Dobre