Drumurile judeţene vor fi asfaltate doar în comunele cu primari USL

   Liberalii şi social-democraţii au căzut la pace după ce, în urmă cu două săptămâni, cele două tabere au fost la cuţite din cauză că PSD a încercat, printr-un proiect de hotărâre privind reabilitarea mai multor drumuri judeţene, să îi tragă pe sfoară pe liberali. Vineri, proiectul de hotărâre, iniţiat de către PSD-istul Cornel Hamza, a revenit în plenul Consiliului Judeţului. Ce-i drept, cu o serie de ajustări. Dacă în urmă cu două săptămâni, proiectul social-democraţilor viza reabilitarea unor drumuri judeţene ce traversau nu mai puţin de 17 comune doar cu primari PSD, noul proiect de hotărâre include şi modernizarea unor drumuri ce străbat o serie de comune cu edili-şef de la PNL, dar şi de la UNPR. De asemenea, conform proiectului marca PSD, vor fi reabilitate şi o serie de drumuri judeţene ce traversează localităţile Iveşti (primar independent) şi Bărăhăşeşti, al cărui primar reprezintă Partida Romilor. Conform expunerii de motive, Consiliul Judeţului Galaţi reabilitează drumuri judeţene ce traversează, printre altele, comune precum Nămoloasa, Slobozia Corni, Gohor, Vârlezi, Folteşti, Rădeşti, Suceveni, Jorăşti, Valea Mărului, Cosmeşti, Smârdan (PSD), Cerţeşti şi Corod (PNL), Negrileşti (UNPR).

   Reamintim că, în urmă cu două săptămâni, între liberali şi social-democraţi s-a iscat un adevărat scandal, după ce PSD a încercat, printr-un proiect de hotărâre, să scoată la licitaţie, în prag de campanie electorală, lucrări de reabilitare a unor drumuri judeţene care traversează nu mai puţin de 17 comune conduse numai de către primari social-democraţi. Proiectul „Aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie pentru execuţia obiectivului de investiţie <<Reabilitare drumuri judeţene, judeţul Galaţi>>”, iniţiat de către PSD, a încins spiritele în cadrul USL, în condiţiile în care niciun drum judeţean ce traversează comune conduse de către primari PNL nu a fost inclus, pe atunci, în proiectul PSD.

 

   Bacalbaşa „pompează” bani pentru colegiile greilor din PSD

   Comunele cuprinse în colegiile în care candidează deputaţii social-democraţi Dan Nica şi Viorel Ştefan, dar şi senatorul Gheorghe Saghian, au fost, din nou, binecuvântate cu miliarde de lei vechi de către conducerea USL a Consiliului Judeţului. PSD şi PNL, cele două mari partide din cadrul USL, şi-au împărţit frăţeşte peste 400.000 de lei din fondul de rezervă al CJ. Primăriile Bălăbăneşti (PSD), Valea Mărului (PSD), Şendreni (PNL) şi Braniştea (PNL) au fost finanţate cu peste 400.000 de lei. Deşi, pe data de 5 octombrie, comunele Bălăbăneşti, Braniştea şi Valea Mărului au primit peste 170.000 de lei, vineri, consilierii judeţeni le-au mai făcut cadou celor trei primării alte 330.000 de lei.

Şi pentru că la uşă bate campania electorală, nici de această dată bisericile nu au fost uitate. Consilierii judeţeni au direcţionat, din nou, 25.000 de lei pentru diferite lăcaşuri de cult.

   Corina Dobre